Τα αλληλοκαρφώματα και η προσπάθεια απόσειση�� των δικών τους ευθυνών, υποδεικνύοντας μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για συγκατηγορουμένους , δεν βοήθησαν τελικά τους 3 κατηγορούμενους για το σχέδιο απάτης και αφαίμαξης κατά τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ευρώ του Οίκο του Ναύτου που απολογήθηκαν το πρωί σε ειδικό ανακριτή αρμόδιο για θέματα διαφθοράς.

Οι τρεις υπάλληλοι του Ταμείου, μεταξύ των οποίων και η αποσπασμένη στο Υπουργείο Παιδείας κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφού άλλωστε η όλη επιχείρηση υπό την καθοδήγηση του εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση ήταν άριστα στημένη, ενώ υπήρξε μέχρι κάμερα που κατέγραψε τη συναλλαγή και λειτουργεί ως αψευδής μάρτυρας.

Στις απολογίες τους πάντως εμφανίστηκαν μετανοιωμένοι, ενώ με «αλληλοκαρφώματα» προσπάθησαν να πείσουν τον ανακριτή πως είχαν μικρότερο μερίδιο ευθύνης από εκείνο που τους αποδίδεται.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δυο γυναίκες υπάλληλοι υποδεικνύουν ως εγκέφαλο τον οικονομικό διευθυντή, ενώ εκείνος αφού επιτίθεται στο ΣΔΟΕ γιατί δεν σταμάτησε την επιχείρηση(!!!) πριν πάρουν τη βαλίτσα με τα λεφτά και γιατί είχε στείλει υπάλληλο της υπηρεσίας ως λογιστή- μαϊμού και στρέφεται κατά άλλης συναδέλφου του που αφέθηκε χθες ελεύθερη με όρους.

Δεν παρέλειψαν ωστόσο να βάλουν ακόμη και κατά του κλινικάρχη ο οποίος τους κατήγγειλε, κατηγορώντας τον ότι τους παγίδευσε.

Στο απολογητικό της υπόμνημα η αποσπασμένη υπάλληλος στο Υπουργείο Παιδείας Ε.Γ. κάνει μάλιστα λόγο για «προβοκατόρικη δράση » του κλινικάρχη, με άγνωστα, όπως υποστηρίζει κίνητρα.

Όσο για τη δική της δική της συμμετοχή, ισχυρίζεται πως ήταν μόνο απλά και μόνο «διαμεσολαβητική» και την χαρακτηρίζει ως απερισκεψία.

"Δηλώνω απολύτως μεταμελημένη για το βαθμό συμμετοχής μου και την ανάμειξή μου στην υπόθεση, την οποία μόνο ως επιπόλαιη απερισκεψία μπορώ να χαρακτηρίσω και θα επιδιώξω με κάθε μέσο και τρόπο να άρω τις συνέπειες της ανάμειξής μου στην υπό κρίσιν υπόθεση, αποδεχόμενη το μερίδιο των ευθυνών που μου αναλαγούν...Η δε συμμετοχή μου συνίσταται στον καθαρά διαμεσολαβητικό μου ρόλο, καθώς έφερα σε επαφή τον κλινικάρχη με τον συγκατηγορούμενό μου Σ.Γ, λόγω της θέσης του στο λογιστήριο", αναφέρει.

Στ�� ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η έτερη υπάλληλος του Οίκου Ναύτου Ε.Π. η οποία στο απολογητικό της υπόμνημα «δείχνει» και αυτή το συγκατηγορούμενο της οικονομικό διευθυντή Σ.Γ. ο οποίος άλλωστε, όπως ισχυρίζεται, ήταν στο γραφείο ενταλμάτων το Ταμείου με αντικείμενο την προετοιμασία και τον έλεγχο των πληρωμών. "Δηλώνω απολύτως μεταμελημένη. Είναι δεδομένο ότι κυρίαρχο ρόλο και γνώση είχε ο Σ.Γ.", υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

Στα σοβαρά οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα που αντ��μετωπίζει, αναζήτησε «άλλοθι» ο οικονομικός διευθυντής του Οίκου Ναύτου Σ.Γ υποστηρίζοντας ότι … λύγισε κάτω από αυτό το βάρος και δεν λειτούργησε «παρμητικά».

Συγκεκριμένα αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα: «Με ειλικρίνεια και συναίσθηση καθήκοντος έναντι της Υπηρεσίας που τίμησα και με τίμησε και εκείνη με σωρεία διακρίσεων, Σας δηλώνω ότι δεν γνώριζα εξαρχής το μελετώμενο σχέδιο επανείσπραξης των ήδη εισπραχθέντων τιμολογίων. Η εμπλοκή μου συνίσταται σε μια μεμονωμένη συνδρομή που πραγματοποιήθηκε υπό την συναισθηματική και ψυχολογική πίεση πολύ ιδιαίτερων συνθηκών. Είμαι συγκλονισμένος και ειλικρινά μετανιωμένος για την απερισκεψία μου, την επιπολαιότητά μου, τη στιγμιαία κακή και εσφαλμένη κρίση μου. Αν είχα την ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα ή έστω και το περιθώριο του χρόνου για να σκεφτώ λογικά και όχι επιπόλαια και παρορμητικά, σε καμία περίπτωση δεν θα είχα εμπλακεί. Σε καμία περίπτωση δεν θα είχα εμπλακεί στη συγκεκριμένη υπόθεση αν δεν είχα λυγίσει κάτω από το βάρος των οικογενειακών μου. Πραγματικά κάμφθηκα από το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκα, ανήμπορος να αντιμετωπίσω τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα που μου προέκυψαν, σε συνδυασμό με τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα. Η εμπλοκή μου στην υπόθεση περιορίζεται στην παρουσία μου σε μια συνάντηση που έλαβε χώρα στις 4.10.2013 και στην παροχή λογιστικών συμβουλών, δίχως καμία γνώση του σχεδίου ή ανάμιξη σε αυτό. Από το κατηγορητήριο ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι η αρμόδια υπάλληλος για τον έλεγχο των δικαιολογητικών των κλινικών Α. Χ ήταν ενήμερη και γνώριζε για τη μεθόδευση