Πρώτη δημοσίευση: 07/11/13, 06:55

Δυνά��εις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στις 4:20 τα ξημερώματα της Πέμπτης, παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου να εκκενώσουν το κτίριο.

Αυτήν την ώρα, βρίσκονται πάνω από 10 κλούβες των ΜΑΤ έξω από το κτίριο, ενώ έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου.

1986115.jpg
Και οι δύο πύλες του ραδιομεγάρου είναι κλειστές. Η επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο έγινε από την πλαϊνή είσοδο, επί της οδού Δημητσάνας.

Κλειστή παραμένει η άνοδος της Μεσογείων με κλούβες των ΜΑΤ, ενώ επί της λεωφορου έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

1986109.jpg
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., η επιχείρηση της εκκένωσης του κτιρίου και η καταγραφή των μηχανημάτων και του εξοπλισμού, υπό την παρουσία εισαγγελέα, ολοκληρώθηκε στις 08:30 και η παραμονή των αστυνομικών δυνάμεων έχει την έννοια της φύλαξης του κτιρίου προκειμένου να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών.

Το χρονικό της επέμβασης

Την στιγμή που εισέβαλαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, το πρόγραμμα της ΕΡΤ ήταν ζωντανό και δημοσιογράφος παρουσίαζε εκπομπή.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τον διέκοψαν και του ζήτησαν να βγει από το στούντιο. Εκείνος ρώτησε τους αστυνομικούς εάν αυτή είναι η εντολή τους και όταν του απάντησαν καταφατικά, καληνύχτισε τους ακροατές και είπε: «Εδώ πρέπει να σας αφήσω. Ψυχή Βαθιά».

Τέσσερις προσαγωγές

Λίγο μετά τις 06:00 σημειώθηκε μικροένταση και χρήση χημικών από τ�� ΜΑΤ, στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τους εργαζόμενους προς την πλατεία της Αγίας Παρασκευής.Τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ μετά από μια περίπου ώρα, στις 07:40, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βρεί τον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να του θέσει ερωτήματα για την επέμβαση της Αστυνομίας.

1986110.jpg


Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, δήλωσε άγνοια για την επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας, ενώ δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

Μήνυμα των εργαζομένων της ΕΡΤ

Στο ertopen.com έχει αναρτηθεί το εξής μήνυμα:

«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο. Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!

Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.

Όταν τα μικρόφωνα σιγήσουν, αυτό που θ' ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα εί��αι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση & θέασή σας»!