Εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίστηκε προχτές το πρωί στο Περιστέρι.
Συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί ηλικίας 24 και 36 ετών, ως μέλη σπείρας πο�� κατασκεύαζε και διακινούσε πλαστά έγγραφα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα , οι δύο (συλληφθέντες, μαζί με άγνωστο συνεργό τους που αναζητείται, είχαν συστήσει το τελευταίο δίμηνο σπείρα, τα μέλη της οποίας είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους και σε εργαστήριο που είχαν εγκαταστήσει στην οικία του 24χρονου στο Περιστέρι, κατασκεύαζαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία προμήθευαν αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής 500-600 ευρώ, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας.
06112013peristeri2.JPG

Ειδικότερα, ο 24χρονος συλληφθείς, παραλάμβανε από συνεργό τους κουρδικής καταγωγής, που αναζητείται, γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία είχαν αφαιρεθεί παράνομα από τους νόμιμους κατόχους τους, και προέβαινε στην παραποίησή τους ή την κατασκευή νέων, τα οποία διέθετε σε έτερους αλλοδαπούς. Ο 36χρονος συλληφθείς είχε ηγετικό ρόλο στη σπείρα και ήταν υπεύθυνος για την τηλεφωνική συνεννόηση και το συντονισμό των ενεργειών των υπολοίπων μελών, καθώς και τον ανεφοδιασμό του εργαστηρίου με τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή των πλαστώ εγγράφων.

Στο διαμέρισμα του 24χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ένα πλήρες εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτές, σαρωτές, μηχάνημα πλαστικοποίησης, μελάνια, ταμπόν, συρραπτικά, χαρτόνια με το εξώφυλλο διαβατηρίων του Πακιστάν και άλλα).
• Δεκατέσσερα διαβατήρια Πακιστάν, πολλά από τα οποία είχαν επικολλημένες Άδειες Παραμονής, ενώ κάποια ήταν παραποιημένα.
• Δέκα φωτοαντίγραφα διαβατηρίων Πακιστάν.
• Τέσσερις μήτρες με σελίδες εσωτερικού περιεχομένου με Πακιστανικό έμβλημα για διαβατήρια Πακιστάν.
• Πέντε κινητά τηλέφωνα.
• Ένας ανιχνευτής γνησιότητας χαρτονομισμάτων.
• Διάφορα έγγραφα όπως βεβαιώσεις Α.Φ.Μ., βεβαιώσεις ΑΜΚΑ, μισθωτήρια συμβόλαια οικιών και υπεύθυνες δηλώσεις με στοιχεία τρίτων προσώπων.
• 430 ευρώ και 4.050 ρουπίες Πακιστάν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.