Με αφορμή την 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δημοσιογράφος του BBC κάνει ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και καταλήγει στο συμπέρασ��α πώς… οι Έλληνες δεν πιστεύουν πια τον πρωθυπουργό, ο οποίος υποστηρίζει ότι «τα χειρότερα πέρασαν».

Στο βίντεο που θα δείτε ο ρεπόρτερ Mark Lowen, ξεκινάει λέγοντας: «Έχουν περάσει 4 χρόνια από την έκρηξη της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας με αποτέλεσμα να δεχθεί πακέτα διάσωσης από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωζώνη με συνέπεια τις μεγάλες περικοπές στις δαπάνες. Ωστόσο, τα κακά νέα είναι ότι η προσαρμογή έχει τεράστιο κοινωνικό κόστος με μεγάλη αύξηση της ανεργίας».

Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για χρηματοδοτικό κενό, το οποίο θα αντιμετωπίσει η χώρα, ενώ εκτιμά ότι η τρόικα μπορεί να ζητήσει και άλλα μέτρα.

«Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν θα τα δεχτεί», προσθέτει, ενώ καταλήγει ότι «η κυβέρνηση υποστηρίζει πώς θα υπάρξει μικρή ανάπτυξη το 2013 και πως μετά από έξι χρόνια ύφεσης υπάρχει φως στο τούνελ, αλλά λίγοι πλέον πιστεύουν τα χειρότερα πέρασαν».