​Στο μικροσκόπιο των ειδικών έχουν μπει οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, οι οποίες προέρχονται από την κάμερα ασφαλείας που υπάρχει έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Ο κύριος Γιώργος Ραυτογιάννης, βαλλιστικός ανα��υτής μίλησε στην κάμερα του Star: «Το κρατάει με το ένα χέρι, δεν το κρατάει με τα δύο. Ένας πιο εκπαιδευμένος ενδεχομένως να το κρατούσε με τα δύο».

Ο άνδρας φοράει τζιν παντελόνι σκούρου χρώματος, λευκά παπούτσια, στην πλάτη έχει ένα σακίδιο ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό που φοράει στο κεφάλι του είναι κράνος ή τζόκεϊ.

Ο Ιωάννης Μιχαλέτος, αναλυτής σε θέματα ασφαλείας δήλωσε: «Μάλλον κράνος είναι γιατί είναι πολύ μεγάλο. Το τζόκεϊ δεν θα φαίνονται τόσο πολύ. Μάλλον είναι κράνος βέσπας, που καλύπτει δηλαδή από αυτιά και όλο το κρανίο».

Ο βαλλιστικός αναλυτής πρόσθεσε: «Είναι ένα κοινό ντύσιμο, το οποίο δεν προκαλεί, δεν εστιάζει την προσοχή σε προηγούμενο ή μεταγενέστερο χρόνο και περνάει κάποιος πιο εύκολα απαρατήρητος. Θα μπορούσε να εμπεριέχει οπλισμό ενισχυτικό σε περίπτωση που θα υπήρχε ανάγκη να χρησιμοποιηθεί ή ενδεχομένως και ρούχα, ένα μπουφάν προκειμένου να αλλάξει ο δράστης για να μην γίνει αντιληπτός».

Ιδιαίτερη συζήτηση έχει προκαλέσει το σακίδιο που φαίνεται να έχει ο άνδρας στην πλάτη του καθώς οι ειδικοί πιθανολογούν ότι μέσα σε αυτό είχε επιπλέον οπλισμό.

Ο Ιωάννης Μιχαλέτος συνέχισε: «Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για όπλα ενδεχομένως και χειροβομβίδες. Κατά τη διαφυγή τους αν έπεφταν σε κάποιο μπλόκο ή σε οτιδήποτε θα τους εμπόδιζε στη διαδρομή μπορεί να έριχναν χειροβομβίδες. Εξάλλου έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν αυτή η μέθοδος».

Σύμφωνα με την αστυνομία ο άνδρας έχει ύψος 1.70 με 175, είναι αδύνατος και γυμνασμένος.

Ο Ιωάννης Μιχαλέτος είπε ακόμα: «Δεν είναι σωματώδης πράγμα βέβαια που δεν είναι περίεργο γιατί οι περισσότεροι επαγγελματίες εκτελεστές είναι ευέλικτοι. Σχετικά σ' αυτό το ύψος, μέτριο ύψος, αδύνατοι για να είναι γρήγοροι και ευκίνητοι και να μπορ��ύν να κάνουν και εκτινάξεις όταν ενδεχομένως δεχθούν πυρά από αλλού ή θα πρέπει να καταφύγουν κάπου».

Απίθανο θεωρείται να βρεθεί γενετικό υλικό από τους δράστες στο σημείο της δολοφονίας αφού πρόκειται για ένα πολυσύχναστο μέρος.

«Στο σημείο του εγκλήματος, αν ενδεχομένως πέσει μια τρίχα και βρεθεί από την αστυνομία πράγμα που κι αυτό δεν είναι απόλυτο γιατί υπήρχε πολύς κόσμος που μετά το συμβάν πάτησε την περιοχή και θα βρεθούν πάρα πολλές τρίχες, δεκάδων περαστικών και μαρτύρων αλλά ακόμα κι αν βρεθεί αν αυτός δεν είναι σεσημασμένος, μόνο αν συλληφθεί και ταυτοποιηθεί μπορούν να αποδείξουν ότι είναι αυτός» είπε ο ειδικός αναλυτής σε θέματα ασφαλείας κύριος Μιχαλέτος.

Οι έρευνες της αστυνομίας τώρα στρέφονται σε άτομα που στο παρελθόν είχαν απασχολήσει με τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο...