​Νέοι σπαρταριστοί διάλογοι βγαίνουν στην επιφάνεια και αποκαλύπτουν παράλληλα το ύφος των επίορκων υπαλλήλων του οίκου Ναύτου που καταγγέλθηκαν από κλινικάρχη και συνελήφθησαν επ΄αυτοφόρω και on camera να παίρνουν 205.000 ευρώ για να τα πουλήσουν σχεδόν 1 εκατομμύριο για ανύπαρκτες ιατρικές παροχές προς το ταμείο.

Τα χρήματα αυτά δε είναι από τη δεξαμενή του δημοσίου για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του και φέρονται να τα υπεξαιρούσαν οι πρωταγωνιστές εις υγεία των «κορόιδων», εν προκειμένω των χιλιάδων ναυτικών που θαλασσοδέρνονται και βλέπουν το ταμείο τους να καταρρέει .

Η συμφωνία με ιδιοκτήτη κλινικής προέβλεπε την είσπραξη και το μοίρασμα σχεδόν 1 εκ. ευρώ, από αυτά που θα δίδονταν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, με πλαστά παραστατικά για ανύπαρκτες ιατρικές υπηρεσίες προς τον οίκο του Ναύτου.

Ο κλινικάρχης όμως τα είπε όλα στο ΣΔΟΕ.

Το κύκλωμα φέρονται να αποτελούσαν μια αποσπασμένη υπάλληλος στο Υπουργείο Παιδείας, ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών, δυο ακόμα υπάλληλοι και δυο άντρες, δεν κατάλαβαν πώς μέσα στην κλινική όπου περίμεναν για να πάρουν 205.000 ευρώ από τον κλινικάρχη, υπήρχε στημένη κάμερα και παντού αστυνομικοί καθώς και ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η φερόμενη ως επικεφαλής είχε τηλεφωνήσει στον κλινικάρχη, αγωνιώντας για τα λεφτά:

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΗ

Υπάλληλος: Έντεκα , εντεκάμιση θα είμαστε εκεί.

Κλινικάρχης: Έγινε..

Υ: Να σου πω θες γλυκάκι να σου φέρω;

Κ: Όχι, τι γλυκό να μου φέρεις, ρε , αφού έχω ζάχαρο. Πάρκαρε μπροστά γιατί είναι πολλά (σ.σ τα λεφτά) , μη γίνει τίποτα στο δρόμο. Δε ξέρεις ποτέ τι γίνεται. Θα σου έχω αφήσει χώρο

Υ: Έγινε

Κ: Θα έρθει και ο Σ..;

Υ: Ναι

Κ: Δε μου λες ο άλλος, ο αμολητός που μου είχες φέρει την πρώτη φορά, που είναι;

Υ: Ο Γ… είναι για άλλη δουλειά, να πάει να τα παίρνει κι όποιος δεν τα παίρνει, βαράει…«ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΡΕ ΗΛΙΘΙΑ;»

Στους διαλόγους που καταγράφηκαν η αποσπασμένη υπάλληλος που λέει μέχρι κομματική μούρη στους συνομιλητές της, αναφέρεται ακόμα σε νομοσχέδια του ταμείου και στον νομικό σύμβουλο υπουργού, και ετοιμάζει το επόμενο βήμα για την νέα αφαίμαξη ταμείου, αφού όπως λέει υπάρχουν διαθέσιμα 5 εκατομμύρια.

Όλα όμως τελειώνουν ξαφνικά, όπως φαίνεται και από τον διάλογο, της υπάλληλου με συγκατηγορούμενο της:

Συνεργάτης: Που είσαι;

Υπάλληλος: Στη Γενική Ασφάλεια

Σ: Καλά μ….ς είσαι;

Υ: Αν πας σπίτι και το δεις αναστατωμένο μην ανησυχήσεις, έγινε ��νας έλεγχος

Σ: Μέσα είσαι; Σου πα το νου σου. Που θα συναντηθούμε παιδάκι μου;

Υ: Τι να συναντηθούμε μωρέ; Δεν μπορώ να σου πω τίποτα. Μην πεις τίποτα στον πατέρα μου.

Σ: Τι σου ‘πα ρε ηλίθια; Τι σου είπα; Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν αύριο και μεθαύριο.