Με εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας και στο πλαίσιο της υλοποίησης της επόμενης φάσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης θα πρέπει μέχρι τ��ς 31/12/13 να μετακινηθούν οι 80 εναπομείναντες χρόνια ψυχικά πάσχοντες του Δρομοκαϊτειο σε ξενώνες και οικοτροφεία.

Αυτά είναι ή δημόσια ή των ΜΚΟ και η μετακίνηση θα γίνει βάσει διαθεσιμότητας και κενών θέσεων. Για να γίνει αυτή η μετακίνηση θα πρέπει να υπάρχει συγκατάθεση των συγγενών γι αυτό και τους απεστάλη έγγραφο που τους ενημερώνει σχετικά με τη μετακίνηση.

Πολλοί συγγενείς αντιδρούν για ευνόητους λόγους, όπως γιατί έχουν φόβους ότι μπορεί οι δικοί τους άνθρωποι που είναι πολύ βαριά να μην αντέξουν τη μετακίνηση, ή εκεί να τους ζητηθεί σε βάθος χρόνου να πληρώσουν.

Ο κ.Βασίλης Φωτόπουλος, ψυχίατρος και εκπρόσωπος των γιατρών του Δ.Σ στο νοσοκομείο Δρομοκαϊτειο είπε στο Star ότι η εγκύκλιος ισχύει όπως και η ε��τολή για μετακίνηση των 80 βαριά πασχόντων του νοσοκομείου, καθώς μέχρι το 2015 θα πρέπει να κλείσουν οι κλινικές και του Δρομοκαϊτειου και του Δαφνιου και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.