Τριάντα περίπου καταθέσεις και αρκετά video έχει στη διάθεση της η Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να σχεδιάσει το σκίτσο του εκτελεστή, ο οποίος σκότωσε εν ψυχρώ τους Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, έξω από τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στο Νέο Ηράκλειο.

Η Αντιτρομοκρατική, έχει στα χέρια της τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων, εκ των οποίων οι δυο είναι και οι πιο αξιόπιστοι, μιας και βρέθηκαν τετ-α-τετ με το δολοφόνο.

Πρόκειται για τον το παραλίγο τέταρτο θύμα ο οποίος πρόλαβε και κρύφτηκε μέσα στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», και για έναν πέμπτο μάρτυρα, ο οποίος γλύτωσε από τα πυρά των εκτελεστών, όταν κρύφτηκε πίσω από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Αν και οι πληροφορίες θέλουν τον πέμπτο μάρτυρα να καταδίωξε τους δολοφόνους με κίνδυνο της ζωής του, αστυνομικές πηγές λένε πως δεν ευσταθούν.

Και οι δυο μάρτυρες πάντως (τέταρτος και πέμπτος), θεωρούνται αξιόπιστοι, μιας και οι καταθέσεις τους συγκλίνουν σε μεγάλο βαθμό.

Ωστόσο, ο τέταρτος μάρτυρας αναμένεται να καταθέσει ξανά, μιας και ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το αρχικό σοκ.

Μέσω των μαρτυριών τους, οι αστυνομικοί έχουν αποκομίσει χρήσιμα στοιχεία, τα οποία θ΄αξιοποιήσουν μέσω της τεχνολογίας και κάνοντας διάφορες παραλλαγές, θα καταλήξουν στο πορτραίτο του δράστη.

Μέχρι στιγμής όπως σας γράψαμε και χθες, αυτό που είναι γνωστό, είναι ότι ο δολοφόνος είναι αδύνατος, ύψους 1.70-1.75, φορούσε τζιν σκούρου χρώματος, λευκά παπούτσια, μαύρο σακίδιο στην πλάτη και καπέλο τύπου τζόκεϊ ή κράνος μοτοσυκλετιστή, λευκού χρώματος.

  • ΣΕ ΕΝΑ VIDEO ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΗ Η ΦΡΙΚΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Γ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ:

Σοκ προκαλεί ένα από τα video, που απεικονίζει τον 27χρονο Γιώργο Φουντούλη να βρίσκετ��ι όρθιος και από απόσταση 40-50 μέτρων να δέχεται τις δυο σφαίρες στο κεφάλι, όντας αποσβολωμένος, με τα πόδια του να έχουν καρφωθεί στο έδαφος και να μην μπορεί ν΄αντιδράσει.

Το άλλο θύμα, ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης, έχει ήδη δεχθεί δυο σφαίρες στο θώρακα και την κοιλιά ενώ στη συνέχεια δέχεται και τις δυο χαριστικές βολές στο κεφάλι, αφού είχε σωριαστεί αιμόφυρτος.

  • Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ 20 ΛΕΠΤΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ:

Σε άλλο video, έχει καταγραφ��ί η μηχανή των δραστών, η οποία είκοσι λεπτά νωρίτερα από το μακελειό, πέρασε με μικρή ταχύτητα έξω από τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στο Νέο Ηράκλειο, ώστε οι δράστες να κάνουν ανίχνευση της περιοχής για το αν υπάρχουν ομάδες ΔΙΑΣ. Πάνω στη μηχανή, δεν βρέθηκαν ίχνη DNA των δραστών, οι οποίοι είχαν πάρει τα μέτρα τους.