​Το «double tap» είναι ένας από τους φονικότερους τρόπους δράσης.

Στα ελληνικά σημαίνει διπλό τρύπημα και χρησιμοποιείται από τους κομάντος και όχι μόνο. Οι ειδικοί λένε πως μάλλον ο δολοφόνος των δύο παιδιών στο Ηράκλειο χρησιμοποίησε αυτή την τακτική:

12 πυροβολισμοί μέσα σε δύο δευτερόλεπτα .. Μονάχα επαγγελματίας δολοφόνος λένε όσοι γνωρίζουν θα μπορούσε να χτυπήσει με αυτό τον τρόπο.

Ο Ιωάννης Μιχαλέτος, αναλυτής για θέματα ασφάλειας δήλωσε στο STAR: «πυροβολείς μία στο κεφάλι, στο θώρακα και κατευθείαν με ελάχιστη κλήση του όπλου αφήνοντας την σκανδάλη σε κλάσματα δευτερολέπτου όλα αυτά ξαναπυροβολείς πάλι είτε το θώρακα ή το κεφάλι αναλόγως ποιο έχει επιλέξει πρώτα. Πέφτει κάτω σαν σάκος το σώμα και μετά δίνεις την χαριστική βολή. Όλο αυτό διαρκεί 2 δευτερόλεπτα το πολύ μάξιμουμ. Στην προκειμένη περίπτωση του Ηρακλείου κατά πάσα πιθανότητα αυτός που ρύθμισε τις δολοφονίες το χει ξανακάνει .. απαιτεί πολύ έμπειρα χέρια».

Είναι ο φονικότερος τρόπος δράσης των πρακτόρων μυστικών υπηρεσιών και της ελίτ των ειδικών δυνάμεων. Πρώτη φορά εμφανίστηκε το 1937.

Ο Ιωάννης Μιχαλέτος πρόσθεσε: «χρησιμοποιείται από την εποχή του 2ου παγκοσμίου πολέμου , είχε βρεθεί από κομάντο της Βρετανίας.. Στην δεκαετία του 90΄αυτή η τεχνογνωσία διαδόθηκε και σε εγκληματικές οργανώσεις . 140 αυτό το χρησιμοποιούν οι κομάντος για να εξουδετερώνουν στόχους να μην ακούγεται φασαρία και να υπάρχει πλήρης αιφνιδιασμός».

«Εάν ρίξει μόνο μία σφαίρα ίσως να μην ρίξει τον άλλον κάτω εάν ρίξει δύο γρήγορες .. τότε θα τον ρίξει σίγουρα».

Είναι ο τρόπος που εκπαιδεύονται οι πιο μάχιμοι κομάντος στον κόσμο, όπως οι Βρετανοί SAS.