Εισβολή στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου πραγματοποίησε ομάδα αγροτών που διαδηλώνει στην πλατεία Ελευθερίας με φόντο το νομοσχέδιο με τα αγροτεμάχια. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες φαίνεται να εξοργίστηκαν όταν διμοιρία της αστυνομίας επιχείρησε να κλείσει τις πόρτες του δικαστικού μεγάρου σε μια προσπάθεια να αποκλείσει τους αγρότες που επιχείρησαν να μπουν μέσα καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται το δικαστήριο με 93 αγρότες κατηγορούμενους για τα επεισόδια στο αεροδρόμιο το 2009.
5.jpg
Η κίνηση της αστυνομίας να αποκλείσει την κεντρική είσοδο του δικαστικού μεγάρου εξαγρίωσε τους συγκεντρωμένους αγρότες που με τη χρήση μιας μόνο μαγκούρας κατάφεραν να διαλύσουν την κεντρική είσοδο. Η διμοιρία που στήθηκε πίσω απο την πόρτα προσπαθώντας να βγάλει τη μαγκούρα με ένα πυροσβεστήρα δεν τα κατάφερε η πόρτα έσπασε - γυαλιά πετάχτηκαν παντού τραυματίζοντας ελαφρά τρεις αστυνομικούς ενώ περισσότεροι από 200 εξαγριωμένους αγρότες εισέβαλλαν στο δικαστικό μέγαρο.

Σε μια προσπάθεια να ηρεμίσει τα πνεύματα ο δικηγόρος των αγροτών ανεβαίνοντας σε ένα γραφείο ζήτησε να πέσουν οι τόνοι. Το πλήθος φωνάζοντας αθώοι - αθώοι γέμισε το δικαστικό μέγαρο ενώ έξω από αυτό βρίσκονται συγκεντρωμένοι αρκετοί ακόμα διαδηλωτές.

Οι αγρότες έχουν περικυκλώσει το δικαστικό μέγαρο απαιτώντας εδώ και τώρα να εκδοθεί η απόφαση για τους 93 κατηγορούμενους αγρότες. Την ίδια ώρα μέσα στο δικαστικό μέγαρα διμοιρία των ΜΑΤ προσπαθεί να περιφρουρήσει το κτίριο. Το δικαστήριο ��ιέκοψε προκειμένου να προχωρήσει στην εκδίκαση των αυτοφόρων που εκκρεμούσαν από το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορούμενοι αγρότες ζήτησαν από τους διαδηλωτές να ρίξουν τους τόνους εν αναμονή και της απόφασης.

6.jpg
Διέκοψε το δικαστήριο

Σύμφωνα με πληροφορίες η έδρα του Μονομελούς διέκοψε την ακροαματική διαδικασία ζητώντας να πραγματοποιηθεί έλεγχος στο δικαστικό μέγαρο για τις ζημιές που έχουν σημειωθεί στο χώρο ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να παρθεί καμία απόφαση ύπο πίεση. Μάλιστα ο νόμος επιτρέπει η διαδικασία να διακοπεί και να παρθεί η απόφαση σε δεύτερο χρόνο. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση εκκρεμούν τόσο η πρόταση του εισαγγελέα όσο και οι αγορεύσεις των δικηγόρων.