​Πρώτη ανάρτηση: 04/11/2013 15:54

Μέσα σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Γιώργος Φουντούλης.

Πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Ηράκλειο να πουν το τελευταίο αντίο στον 27χρονο που έπεσε νεκρός το βράδυ της Παρασκευής από τα πυρά των δραστών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη λήξη της νεκρώσιμου ακολουθίας ο ιερέας ανέφερε «ο Θεος να αναπαύσει την ψυχή αυτού του παιδιού και να μην επιτρέψει άλλον τέτοιο άδικο θάνατο».

Το φέρετρο είχε πάνω μια γαλανόλευκη σημαία και μπαίνοντας στο κοιμητήριο συγγενείς και φίλοι φώναξαν: «Αθάνατος, αθάνατος!»

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, η οικογένεια του Φουντούλη κάλεσε όλους τους φίλους να παρευρεθούν, κατέστησε ωστόσο σαφές ότι δεν επιθυμεί την παρουσία πολιτικών.

Στην κηδεία παραυρέθηκε μόνο η Ουρανία Μιχαλολιάκου και δεν υπήρχε κανένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής, όπως ακριβώς επιθυμούσε η οικογένεια.

Μάλιστα, οι φίλοι του για να τον αποχαιρετήσουν μάρσαραν με τις μηχανές τους, επειδή ο ίδιος τις αγαπούσε ιδιαίτερα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι θα υπάρχει και περιφρούρηση στον τάφο του 27χρονου, από τους ίδιους του τους φίλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν κάποιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής πήγε στο σπίτι της οικογένειας για να συλλυπηθεί, μέλος της οικογένειας του φαίνεται να του είπε: «φτάνει όσα έχουν γίνει. Αν και ξέρατε ότι ήσασταν στόχος, αφήσατε τα παιδιά να πηγαίνουν εκεί και να κάθονται έξω από το κτίριο της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο».

Σε μήνυμα, που ανήρτησαν τα μέλη της οικογένειας Φουντούλη σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνουν:

«Την Δευτέρα 4-11-2013 θα αποχαιρετήσουμε τον αγαπημένο μας Γιώργο Φουντούλη από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Ηράκλειο στις 3 μμ. Η οικογένεια θέλει να παρευρεθούν όλοι οι φίλοι του Όχι σαν χρυσαυγίτες αλλά σαν φίλοι που θέλουν να τιμήσουν τον φίλο τους. Δεν θέλουμε αίμα. Το παιδί μας πότισε την άσφαλτο με το αίμα του ούτε τιμή. Γνωρίζουμε την ακεραιότητα και την εντιμότητα του παιδιού μας. ...Η Οικογένεια δεν επιθυμεί να παρευρεθεί κανένας πολιτικός από κανένα κόμμα. Η οικογένεια δεν επιθυμεί στεφάνια και λουλούδια και αντί για αυτό στην είσοδο του Ναού θα υπάρχει ένα κουτί που μπορεί όποιος θέλει αυτά τα χρήματα που θα έδινε για λουλούδια ή στεφάνι να τα δώσει για την ενίσχυση του Σικιαρίδειου Ιδρύματος στο οποίο φοιτά η Ειρήνη, η λατρεμένη αδελφή του Γιώργου».

Το πρωί με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτισαν φίλοι και συγγενείς στον Ιερό Ναό της Υπαπαντή�� του Κυρίου στην Λούτσα τον 22χρονο, Μανώλη Καπελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της πομπής προς το κοιμητήριο της περιοχής ήταν διακριτική η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ.