Για το παιδί του που έπεσε νεκρό έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο μιλάει αποκλειστικά στο Σταρ ο πατέρας του Γιώργου Φουντούλη.

Ο πατέρας λυγίζει και ξεσπά, μιλώντας στο Σταρ.

«Σας μιλάω μέσα απο την ψυχή μου σαν πατέρας, δε με νοιάζει αν θα τους βρουν, αν θα τους πιάσουν, αν θα τους κρεμάσουν στην Ομόνοια. Εγώ θέλω το παιδί μου, το στήριγμά μου, αυτό που μου σκοτώσανε και οι υπεύθυνοι και οι ηθικοί αυτουργοί είναι οι πολιτικοί».

Όπως λέει ήταν «ένα αθώο, αγνό, καλό παιδί. Ένα παιδί που στήριζε την αδελφή του, η οποία είναι παιδί με ειδικές ανάγκες και στήριζε ψυχικά και εμάς. Υλικά δεν μπορουσε να μας στηρίξει, δεν είχε το παιδί μου λεφτά».

Για τη μοιραία ημέρα της Παρασκευής αναφέρει ότι είχε ραντεβού με ένα φίλο του (τον Αλέξανδρο Γέροντα) γιατί είχε δώσει το βιογραφικό στη μητέρα του για να του βρουν δουλειά που ήταν άνεργος. «Όπου πήγαινε κλειστές πόρτες… «Ναι, ρε Γιώργο μου, αλλά δεν μπορούμε να σε πάρουμε». Απογοητευμένο το παιδί και λάντζα είχε δουλέψει βράδια, και μεταφορές του λέγανε, κουβάλαγε ψυγεία, ντουλάπες, να μη μας επιβαρύνει γιατί κι εμάς μας έχουν εξαθλιώσει» λέει ο πονεμένος πατέρας

Για τη δουλειά του στο μπαρ διευκρινίζει: « Έκανε δύο μεροκάματα εδώ και ένα μήνα, στην πόρτα ήταν στη υπο��οχή " Δεν το αντέχω το κρύο, ρε πατέρα" μου έλεγε, πρέπει να βρω μια ανθρώπινη δουλειά, δεν το αντέχω έξω στην πόρτα το κρύο. Αυτός ήταν ο Γιώργος μου, ένα καλό παιδί. Δεν είχε πειράξει κανέναν. Ο αδελφός μου απασχολούσε αλλοδαπούς στη δουλειά και τους έλεγε από που είστε εσείς ρε παιδιά, ήρθατε εδώ για μια καλύτερη ζωή και δεν έχουμε να φάμε. Τέτοιο παιδί ήταν ο Γιώργος, ούτε φασίστας ήταν, ούτε νεοναζί, ήταν ένα παιδί με χρυσή καρδιά».

Ήταν στυγνή δολοφονία δηλώνει ο πατέρας για την επίθεση: «Τα παιδιά έφευγαν εκείνη την ώρα, είχαν πιει τον καφέ τους και στην κολώνα. Ο Γιώργος ούτε τους είδε, όταν έφευγε του ρίξανε πισώπλατα και όταν έπεσε κάτω, του έριξαν και τη χαριστική ��ολή στο κεφάλι… �� Αυτοί πήγαν να σκοτώσουν και δεν ξέρω από ποιο διεστραμμένο σύστημα και μυαλό πήραν την εντολή. Μπορεί ο Γιώργος να είχε φύγει τρία λεπτά πριν και να ήταν κάποιο άλλο παιδί. Αυτοί πήγαν αποφασισμένοι να σκοτώσουν. Ήθελαν αίμα».

Για τη σχέση του Γιώργου με τη Χρυσή Αυγή διευκρινίζει: «Ο Γιώργος ήταν ένα απλό μέλος, ψηφοφόρος… Σιχάθηκε τα ψέματα, τις υποσχέσεις…»

Για το εάν μετά από όλα αυτά που είχαν γίνει με τη Χ.Α. φοβόταν για το παιδί του απαντά: «Φοβόμουν, του έλεγα Γιώργο μου, μην πηγαίνεις γιατί σας έχουν στοχοποιήσει. “Μπαμπά τα έκλεισαν τα γραφεία τώρα δε θα πηγαίνουμε”».

Παρά τον πόνο του ο πατέρας έχει τη δύναμη να ζητάει να μην χυθεί άλλο αίμα. «Εγώ παρακαλάω να μη ��οθεί συνέχεια, να είναι το αίμα του παιδιού μου το τελευταίο αίμα, να ενωθεί όλη η Ελλάδα, ενωμένη με μια γροθιά να τους ξεκουμπίσουμε όλους αυτούς από εκεί πάνω».

Συνεχίζει: « Έχουμε Γολγοθά μπροστά μας, πως να πω εγώ στην κόρη μου, που μόλις μας είδε, έκλαιγε γοερά το πουλάκι μου, το κατάλαβε πως έχασε τον αδελφό της.Τι να της πω εγώ, πήγε ο Γιώργος να δουλέψει στο εξωτερικό. Μακάρι να έφευγε, έλεγε δε φεύγω ρε μάνα από την Ελλάδα. να βρω να δουλέψω την αγαπάω την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν αγάπησε το γιο μου, ο γιος μου την αγάπησε την Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια του Γιώργου Φουντούλη ζήτησε να μην παρευρεθεί κανείς πολιτικός αύριο στην κηδεία του γιου του και από κανένα κόμμα.