«Σταθερώς βελτιούμενη είναι η κατάσταση» του Αλέξανδρου Γέροντα, που χτυπήθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο σύμφωνα με τον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του Γεννηματά Ρένο Χατζηγεωργίου, ο οποίος προΐσταται της αντιμετώπισης των τραυμάτων του από το βράδυ της Παρασκευής οπότε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.
Όπως είπε, «τα αγγειοσπαστικά έχουν μειωθεί πάρα πολύ και οι σφίξεις πέφτουν. Αυτό μας ενδιαφέρει εμάς».

Ο κύριος Χατζηγεωργίου, έδωσε και σημαντικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο χτυπήθηκε ο Αλέξανδρος. Σύφωνα με όσα είπε, η σφαίρα βρήκε το νεαρό χαμηλά στην αριστερή πλευρά της πλάτης, πάνω από το αριστερό νεφρό, και η π��ρεία της ήταν ανοδική, καθώς βγήκε από το σώμα ψηλά στο ύψος της κλείδας.

Ο 29χρονος πρέπει να είχε ήδη κάνει βουτιά στο έδαφος προκειμένου να μπορέσει να καλυφθεί και ο εκτελεστής δεν δίστασε να τον πυροβολήσει ενώ βρισκόταν πεσμένος μπρούμυτα στο έδαφος.

Η σφαίρα έχει «πειράξει» τον σπλήνα, διαπέρασε το στομάχι, προκάλεσε ρήξη στο διάφραγμα και τρύπησε τον πνεύμονα, αλλά οι γιατροί δείχνουν αισιόδοξοι, με την προϋπόθεση ότι οι επόμενες δύο τρεις ημέρες θα κυλήσουν χωρίς απρόοπτα.

Σημαντικό «εφόδιο» για το θύμα είναι και το γεγονός ότι δεν είναι καπνιστής, όπως αναφέρθηκε.