Συγκλόνισε η Όλγα Βλάχου, μάνα του τραυματία Α. Γέροντα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, παραδίδοντας μαθήματα αξιοπρέπειας, ήθους και ψυχραιμίας στην ελληνική κοινωνία.

Όπως δήλωσε για την κατάσταση υγείας του παιδιού της, οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι πλέον, αν και παρουσίασε ταχυκαρδία και αυξημένη πίεση. «Βρίσκεται σε καλά χέρια, πιστεύω ότι με τη βοήθεια του Θεού και των γιατρών η κατάσταση υγείας του γιου της θα βελτιωθεί».

Για την επίθεση και τις συνέπειές της ανέφερε: «Καθημερινά βλέπουμε ότι δημιουργείται μία ζούγκλα. Πρέπει όλοι και ιδίως οι νέοι ν�� απλώσουμε το χέρι ο ένας στον άλλον, με τέτοιες συνθήκες δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε, θα δημιουργηθεί ένα εμφύλιος με πάρα πολύ άσχημα αποτελέσματα».

Η κ. Βλάχου επισήμανε για το τι σκόπευαν οι δράστες: «Δεν θέλω να πιστεύω ότι κάποιοι το επιδιώκουν. Πίσω από αυτούς τους κυρίως κάτι υπήρχε. Θα τους θεωρούσα παράφρονες. Υπολογίζω ότι κάτι κρύβεται πίσω από αυτούς, Προσεύχομαι για την ανάπαυση του υιού Φύσσα, των δύο αγγέλων που έφυγαν χθες και την υγεία του γιου του δικού μου».

Η ίδια διευκρίνισε ότι το παιδί της ασπαζόταν τη Χρυσή Αυγή, αλλά «μετρημένα, χωρίς ακρότητες» και ότι δεν ήταν τακτικός θαμώνα των γραφείων. «Πήγαινε κυρίως και έπινε ένα καφεδάκι με τα παιδιά και ο Φουντούλης του είχε δώσει το βιογραφικό του μήπως και μπορέσω να του βρω κάποια εργασία, επειδή είμαι κοινοτική σύμβουλος Κηφισιάς. Μάλιστα εκείνη τη μέρα ο Φουντούλης τον είχε καλέσει στα γραφεία για να τον ρωτήσει αν θα του βρω κάτι» επισήμανε.

Η μητέρα του Α. Γέροντα εξέπληξε επίσης με το να αποκαλέσει «κυρίως» τους δράστες. «Δεν είχαν στόχο τα παιδιά αυτοί οι κύριοι που έκαναν την πράξη, τα βρήκαν απλώς εύκολα θύματα. Βρήκαν τρεις νεαρούς ανθρώπους που την ώρα εκείνη έλεγαν αστεία σαν νέοι».

Ανέφερε ακόμα ότι ο γιος της έχει ένα παιδάκι δύο ετών και μία υπέροχη σύζυγο και ότι ποτέ δεν δημιούργησε προβλήματα.