Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για την διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής: σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δράστες χρησιμοποίησαν πιστόλι το οποίο δεν είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει δύο μηχανές, ενώ η Αντριτρομοκρατική φέρεται να έχει στα χέρια της βίντεο από την στιγμή της επίθεσης.

Στο σημείο του τραγικού συμβάντος βρέθηκαν τουλάχιστον 12 κάλυκες από πιστόλι τύπου Zastava. Από την βαλλιστική έρευνα, το φονικό όπλο δεν ταυτοποιήθηκε με προηγούμενη υπόθεση, ενώ όλοι οι κάλυκες προέρχονται από το ίδιο όπλο.

1983567.jpg

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δράστες έφτασαν στη λεωφόρο Ηρακλείου 426 με μηχανή και κατευθύνθηκαν πεζή στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Αφού άνοιξαν πυρ από πολύ κοντινή απόσταση, έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Η μοτοσικλέτα ήταν μαύρη και μεγάλου κυβισμού.
Μηχανή ίδιας μάρκας με αυτή που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε τρία στενά από το σημείο του χτυπήματος, στην οδό Γρηγορίου Αυξεντίου και είναι κλεμμένη, ενώ μια δεύτερη εντοπίστηκε στο Μαρκόπουλο. Αμφότερες εξετάζονται εξονυχιστικά από τις Αρχές.

1983630.jpg

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για επαγγελματικό - οργανωμένο χτύπημα, ενδεχομένως ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 17 Σεπτεμβρίου, με τους δράστες να είναι αποφασισμένοι να σκοτώσουν. Επίσης, πιστεύεται πως υπήρχε και ομάδα υποστήριξης, με κύριο σκοπό να δ��ευκολύνει την διαφυγή τους.

Πληροφορίες λένε πως οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν στα χέρια τους βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας, ενώ στελέχη της Χρυσής Αυγής έκαναν γνωστό πως σε όλα τα γραφεία τους υπάρχουν κάμερες.

Δείτε στο βίντεο τα πρώτα, αμοντάριστα, πλάνα από το σημείο της επίθεσης