Μόνο στην Ελλάδα: Υπάλληλος του ΕΚΑΒ στην Βόρεια Ελλάδα είχε να πατήσει στην δουλειά του πέντε χρόνια και… πληρωνόταν κανονικά!

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν τα πειθαρχικά συμβούλια για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους, ο συγκεκριμένος υπάλληλος έλειπε από την 1η Δεκεμβρίου 2006 έως τις 9 Νοεμβρίου 2011 χωρίς να έχει ενημερώσει τους προϊσταμένους του ή να προσκομίσει κάποιο δικαιολογητικό.

Παρόλα αυτά, πληρωνόταν κανονικότατα και απορίας άξιο είναι αν τον αναζήτησε κανείς όλα αυτά τα χρόνια. Ο εν λόγω κύριος είχε βέβαια «δικαιολογία», αφού παράλληλα εργαζόταν στην… καφετέρια της αδερφή του!

Η τιμωρία του; Το πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε ποινή στέρησης αποδοχών για τρεις μήνες.

Από τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας προέκυψε ακόμα ότι ένας γιατρός του ΕΣΥ, που υπηρετούσε σε Κέντρο Υγείας συνταγογραφούσε φάρμακα παράνομα για δεκάδες ασθενείς, τα οποία δεν χρειάζονταν. Και σε αυτόν η ποινή «χάδι» αγγίζει τους τρεις μήνες στέρηση αποδοχών.

Ο καλύτερος στην… κομπίνα όμως ήταν υπάλληλος της διεύθυνσης Μεταφορών στην Περιφέρεια της Κρήτης, που υπηρετεί στην υπηρεσία έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης, ο οποίος άφηνε να εξετάζονται… οδηγοί στη θέση των υποψηφίων οδηγών!!! Ο εν λόγω επίορκος τιμωρήθηκε με παύση έξι μηνών από την εργασία του.

Εν τω μεταξύ απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες 3 υπάλληλοι του ΟΣΕ που ευθύνονται για τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας, καθώς και γιατρός του ΕΣΥ (διευθυντή κλινικής στη Βόρεια Ελλάδα) ο οποίος παράλληλα με τη δουλειά του στο νοσοκομείο απασχολούνταν και σε κέντρο πρόληψης ναρκωτικών.