​Όλο και καινούργιες περιπτώσεις απάτης βλέπουν το φως της δημοσιότηταςμε τα επιδοματα χηρείας!

Αυτή τη φορά ένας 63χρονος που κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, συνελήφθη στον Ωρωπό.

Κατηγορείται ότι έπαιρνε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) για δέκα περίπου χρόνια, σύνταξη χηρείας, λόγω θανάτου της πρώτης του συζύγου, αν και είχε ξαναπαντρευτεί.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνεργασία με το ΙΚΑ προέκυψε ότι μετά το θάνατο της συζύγου του (το Φεβρουάριο του 2004), ξεκίνησε να παίρνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος.

Μετά από περίπου επτά μήνες (7/9/2004) έκανε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει ως όφειλε στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, έως τώρα.

Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πήγαν στο σπίτι του 63χρονο στον Ωρωπό και τον συνέλαβαν.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, 300 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και δύο τραπεζικές κάρτες αναλήψεων.

Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., ανέρχεται στις 83.000 ευρώ, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο Υποκατάστημα του Ιδρύματος.

Παράλληλα στο λογαριασμό που πιστωνόταν η σύνταξη, βρέθηκε το ποσό των 32.249 ευρώ, η προέλευση του οποίου διερευνάται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες.