Μια ημέρα μετά την αντιπαράθεση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τη Πολυκλινική Αθηνών η κάμερα του Star και ο Βαγγέλης Γκούμας έκαναν αυτοψία και αίσθηση προκάλεσε η δήλωση – έκπληξη του υπουργού Υγείας, Α. Γεωργιάδη σχετικά με τα… ευρήματά του!

Είναι η πρώτη μέρα λειτουργίας της Πολυκλινικής ως κέντρο υγείας και τα 63 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό ήταν στην θέση του όπως έπρεπε.

Δεν υπήρχε καθόλου αναμονή και οι ασθενείς χαίρονται που λειτουργεί και πάλι η Πολυκλινική ως κέντρο υγείας αστικού τύπου.

Τι γίνεται όμως… πίσω από την «βιτρίνα»;

Πίσω από την καλή εικόνα που συναντά στην είσοδο και στον ημιόροφορο, στους υπόλοιπους ορόφους με δυσκολία έβρισκες γιατρό και με ευκολία κλειδωμένες πόρτες.

Η μόνη πόρτα που έπρεπε να είναι κλειδωμένη, αλλά τελικά δεν ήταν, είναι αυτή του αιματολογικού εργαστηριού. Η πρόσβαση ήταν εύκολη ακόμη και σε αυτούς που δεν ανήκουν στο ιατρικό προσωπικό.

Όμως δεν ήταν μόνο αυτή η «παράλειψη». Σε άλλο χώρο της Πολυκλινικής υπήρχαν ψυγεία με φάρμακα και δείγματα. Ψυγεία ξεκλείδωτα και έρμαιο στον καθένα.

Η απάντηση του υπουργού Υγείας

Ο υπουργός Υγείας, Aδωνις Γεωργιάδης, ενημερώθηκε για την αυτοψία του Star και απάντησε προκαλώντας την έκπληξη όλων των δημοσιογράφων.

«Ο κύριος Γκούμας είναι μεγάλος ρεπόρτερ και αντιλαμβανόμαστε ότι έχει την ικανότητα να τρυπώνει εκεί που δεν πρέπει!!! Εντάξει, θα ��ο δούμε το περιστατικό. Σε κάθε περίπτωση το μείζον ζήτημα είναι ότι η Πολυκλινική δουλεύει για το όφελος των Ελλήνων πολιτών. Όμως θα εξετάσουμε το ζήτημα με τα κενά ασφαλείας».

Η αυτοψία του Star έδειξε ότι και στο ΙΚΑ Περιστερίου υπάρχουν ελλείψεις καθώς δίπλα στους ασθενείς που περνούσαν, υπήρχαν πεταμένες στοίβες με άπλυτα ρούχα και πετσέτες στο πάτωμα. Αλλά και εδώ αν και δεν υπήρχαν ουρές από ασθενείς υπήρχε έλλειψη προσωπικού. Το όλο θέμα με την αντιπαράθεση στο κεντρικό δελτίο ήρθε και στην βουλή.

Ο υπουργός υγείας υποσχέθηκε ότι τα προβλήματα θα λυθούν. Μια νέα αυτοψία του STAR θα δείξει αν θα αυτό θα συμβεί.