«Βεβαίωση επιτυχίας» θα χορηγήσει το υπουργείο Παιδείας στους πρωτοετείς φοιτητές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για την καταβολή μειωμένου εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας «οι νεοεισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, που δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στα πανεπιστήμια λόγω δυσχερειών στη λειτουργία των Ιδρυμάτων τους και συνεπώς δεν διαθέτουν ακαδημαϊκή ταυτότητα ή βεβαίωση εγγραφής, μπορούν από τις 30 Οκτωβρίου 2013 να χρησιμοποιούν "βεβαίωση επιτυχίας"».

Για τη χορήγηση της «βεβαίωσης Επιτυχίας, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσέρχονται προσωπικά ή μέσω νομίμως εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη�� οποία υπάγεται το λύκειο αποφοίτησης ή εξέτασής τους, με τον οκταψήφιο κωδικό υποψηφίου για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

Οι νεοεισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δύνανται να χρησιμοποιούν τη «βεβαίωση επιτυχίας» για την καταβολή μειωμένου εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς ως και τις 30 Νοεμβρίου 2013.

Ακόμη όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, για την αναγνώριση του δικαιώματος καταβολής μειωμένου κομίστρου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει οπωσδήποτε να φέρουν, κατά τη μετακίνησή τους με τα μέσα μεταφοράς εκτός από τη «βεβαίωση επιτυχίας» και την αστυνομική τους ταυτότητα.