Με κείμενο του που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο indymedia ο 42χρονος καταζητούμενος αντιεξουσιαστής Νίκος Μαζιώτης αρνείται τη συμμετοχή του σε ληστείες τραπεζών, που του προσάπτει η ελληνική αστυνομία, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες αυτές ως κρατική προπαγάνδα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες με επίσημη ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ, είχε αναφέρει ότι αποτύπωμα του Ν. Μαζιώτη είχε βρεθεί σε ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων, τον Ιούλιο του 2013.

Ο Ν. Μαζιώτης στο κείμενό του αρνείται την οιαδήποτε εμπλοκή του όχι μόνο στις ληστείες των τραπεζών στις Σπέτσες, στη Νεμέα, στην Ακράτα, στο Βελεστίνο και στα Μέθανα, που διαπράχθηκαν από τον Μάιο του 2012 μέχρι τον Αύγουστο του 2013, αλλά αρνείται και τη συμμετοχή του, που κάποιοι όπως λέει αφήνουν να εννοηθεί, στις επιθέσεις των γραφείων της ΝΔ στην Συγγρού, αλλά και της τοποθέτησης της βόμβας στο Mall.
«Τα χτυπήματα δεν προαναγγέλλονται. Γίνονται» αναφέρει ο Ν. Μαζιώτης.

«Το γεγονός ότι εδώ και ενάμισι χρόνο έχω επιλέξει να είμαι στην παρανομία, δεν σημαίνει ότι θα δεχτώ το γεγονός ότι το κράτος εκμεταλλεύεται αυτή την συνθήκη για να με φωτογραφίζει, χωρίς στοιχεία φυσικά, μέσω των ΜΜΕ λίγο πολύ ως υπεύθυνο για διάφορες ενέργειες, από την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού, στην τοποθέτηση της βόμβας στο Mall έως τις συγκεκριμένες ληστείες τραπεζών» αναφέρει το κείμενο.

«Δεν θα είχα κανένα ηθικό ή πολιτικό λόγο να αρνηθώ τη συμμετοχή μου σε τέτοιου είδους γεγονότα. Όπως επίσης, πιστεύω πως είναι σαφές πως δεν θα επιβάρυναν στο ελάχιστο την κατάστασή μου σε ποινικό επίπεδο οι συγκεκριμένες κατηγορίες [...] Επειδή όμως σε αυτή την οργανωμένη κρατική προπαγάνδα διακρίνω σειρά σκοπιμοτήτων που υπερβαίνουν κατά πολύ την ανάγκη από το κράτος εμπλοκής μου σε αυτές τις δραστηριότητες, οφε��λω να απαντήσω» προσθέτει.

«Οι πραγματικές αιτίες της προπαγανδιστικής επίθεσης του κράτους εναντίον μου και εναντίον φυσικά και της συντρόφισσας Ρούπα, έχουν καθαρά πολιτικό υπόβαθρο αφού δεν είμαστε κοινοί παράνομοι, αλλά καταδικασμένοι για την συμμετοχή μας στην ένοπλη επαναστατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, για την οποία συμμετοχή μας είμαστε υπερήφανοι και την υπερασπιστήκαμε πολιτικά δημόσια, αλλά και μπροστά στο δικαστήριο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Μαζιώτης.

«Αν ήμασταν κοινοί παράνομοι ή "κοινοί ληστές", το κράτος από ένα σημείο και μετά δεν θα ασχολιόταν μαζί μας. Αντιθέτως, επειδή είμαστε καταδικασμένοι για τον Επαναστατικό Αγώνα και επειδή εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε την αναγκαιότητα του ένοπλου αγώνα και της κοινωνικής Επανάστασης με την χρήση και του ένοπλου αγώνα, καθίσταται ως βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση μέσα στο υπάρχον ρευστό πολιτικό και κοινωνικό πεδίο ο εντοπισμός και η σύλληψή μας» συμπληρώνει.