Έντονη δυσφορία προκάλεσαν οι δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου σχετικά με τις παρακολουθήσεις και στην ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις αυτές που κάνουν το γύρο του κόσμου έγιναν όχι με την ιδιότητα ενός πολιτικού στελέχους το οποίο έχει αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική δράση αλλά από κάποιον ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών.

Όπως υποστηρίζουν οι αποκαλύψεις αυτές, είτε είναι αληθείς είτε όχι, προξενούν και προβλήματα σε διπ��ωματικό επίπεδο καθώς γίνεται αναφορά όχι μόνο στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά και στην Αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Εντωμεταξύ, κλιμακώνονται και οι αντιδράσεις των Γερμανών για τις παρακολουθήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στο Βερολίνο, Π. Κουπαράνης, αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων συνεργατών της Άνγκελα Μέρκελ σήμερα Τετάρτη βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Αμερικανικής κυβέρνησης. Δύο είναι τα κεντρικά ζητήματα της ατζέντας των Γερμανών. Πρώτον , ενημέρωση για την παρακολούθηση του κινητού της κα Μέρκελ, από την αμερικανική μυστική υπηρεσία, NSA.

Επίσης, οι Γερμανοί θα θέσουν ως θέμα τη σύναψη συμφωνίας με την οποία θα απαγορεύεται και για τις δύο πλευρές η παρακολούθηση της κυβέρνησης, υπηρεσιών και διπλωματικών αντιπροσωπειών του άλλου κράτους.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο από την εκπομπή Live U