Δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους το φρικιαστικό έγκλημα που σημειώθηκε στη Βραζιλία με θύμα έναν 35χρονο καταστηματάρχη και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή.

Ο άτυχος άνδρας απήχθη το βράδυ της Δευτέρας ενώ βρισκόταν έξω από το μαγαζί του, κοντά στη φαβέλα Μίνια Ντέουσα στα βόρεια της πόλης.

Οι δράστες τον έβαλαν στο αυτοκίνητό του κι εξαφανίστηκαν.

Την επόμενη μέρα, την Τρίτη το πρωί, η σύζυγός του 35χρονου η οποία είναι και αστυνομικός στο Ρίο ντε Ζανέιρο δεν πίστευε στα μάτια της όταν είδε ένα σακίδιο το οποίο περιείχε το κεφάλι του άτυχου άνδρα. Τα ουρλιαχτά της ακούστηκαν σε όλη τη γειτονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είχαν βγάλει τα μάτια και είχαν ξεριζώσει τη γλώσσα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή.

Οι αρχές αναζητούν τον κορμό του θύματος, καθώς και το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με την αστυνομία, το έγκλημα ενδέχεται να διαπράχθηκε από εμπόρους ναρκωτικών της Μίνια Ντέουσα ή των παραγκουπόλεων Βίλα Βίντεμ ή Κουράλ.

Τα ονόματα του θύματος και της συζύγου του δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σημειώνεται ότι οι συνθήκες ασφαλείας στο Ρίο ντε Ζανέιρο βελτιώθηκαν αισθητά μετά την εγκατάσταση των UPP σε δεκάδες φαβέλες, ενόψει και του Μουντιάλ του 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα ωστόσο έχουν σημειωθεί πολλές εγκληματικές ενέργειες που δείχνουν ότι η βία δεν έχει κοπάσει -ορισμένες φορές μάλιστα την αποκλειστική ευθύνη φέρει η αστυνομία.