Από το 2010 γνώριζε ο Μπάρακ Ομπάμα για την παρακολούθηση της Μέρκελ παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του, αποκαλύπτουν τα γερμανικά ΜΜΕ!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild am Sonntag (που επικαλείται σήμερα πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών), ο επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) Κιθ Αλεξάντερ είχε ενημερώσει από το 2010 τον Μπαράκ Ομπάμα για μια επιχείρηση παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων της 'Ανγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα μάλιστα με ανώτατο στέλεχος που δεν κατονομάζει η γερμανική εφημερίδα, «ο Ομπάμα δεν έβαλε τέλος στην επιχείρηση αυτή, αντίθετα άφησε να συνεχιστεί»!

Την ίδια ώρα, η Deutsche Welle φιλοξενεί δηλώσεις Γερμανού ειδικού σε ζητήματα μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος υπογραμμίζει ότι τις εντολές για τις παρακολουθήσεις τις δίνει ο Ομπάμα και ότι η γερμανική κυβέρνηση πάντα γνώριζε για τις παρακολουθήσεις!

Το περιοδικό Spiegel, εξάλλου, έγραψε χθες ότι διαθέτει έγγραφα της NSA, σύμφωνα με τα οποία η Μέρκελ ήταν στον κατάλογο αυτών που παρακολουθούντο από το 2002! Μάλιστα, το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος βρισκόταν ακόμα στον κατάλογο μερικές εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στο Βερολίνο, τον Ιούνιο.