Σε κέντρο υποστήριξης προβληματικών παιδιών «έως ότου εντοπίσουμε την κατάλληλη ανάδοχη οικογένεια, η οποία θα αναλάβει να φροντίζει το παιδί» δήλωσε πως θα εισαχθεί η Μαρία, η Διάνα Κάνεβα – διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Υποστήριξης στην πόλη Σταρά Ζαγορά.

Το ίδιο υποστηρίζουν και διάφοροι Βούλγαροι αρμόδιοι σε δηλώσεις τους στον Τύπο του Σαββατοκύριακου, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της υπόθεσης. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα της επιστροφής της Μαρίας στη Βουλγαρία παραμένει ανοικτό αφού η μικρή κοπέλα δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα. «Το κοριτσάκι δεν έχει καταχωρηθεί στο σχετικό σύστημα της Βουλγαρίας μετά τη γέννηση του», αναφέρει ο υφυπουργός Κοινωνικής Πολιτικής Λάζαρ Λάζαροφ σε δηλώσεις του στη «Στάνδαρτ».

Σύμφωνα, πάντως, με τους Βούλγαρους αρμόδιους, η απόφαση για τη μελλοντική διαβίωση και διαπαιδαγώγηση της Μαρίας αλλά και των εννέα αδερφών της θα ληφθεί κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης των πιθανών κινδύνων για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών αυτών κατά την διαμονή τους στην «πατρική εστία».

Ωστόσο, όπως εκτιμάται, κατά πάσα πιθανότητα τα παιδιά θα παραδοθούν σε διαφορετικές ανάδοχες οικογένειες λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας μεταξύ τους (δύο ετών το μικρότερο μωρό και είκοσι, η μεγαλύτερη κόρη των Ρούσεφ).

Αδερφή Μαρίας: Με βάλανε να υπογράψω ��αρτί για να πάρουν τα αδέρφια μου

«Με βάλανε να τους υπογράψω κάποιο χαρτί και μετά ήθελαν να πάρουν μαζί τους τα αδερφάκια μου αλλά δεν τα έδωσα». Αυτό αναφέρει στην εφημερίδα «Τρουντ» και σε άλλα ΜΜΕ της Βουλγαρίας η κόρη Ελένη, η οποία φροντίζει την οικογένεια στην απουσία των γονέων της.

«Οι κοινωνικοί λειτουργοί υποχώρησαν, τελικά, στις αντιρρήσεις της Ελένης, αλλά της είπαν, ότι θα συνεχίζουν να παρακολουθούν πως φροντίζει τα αδέρφια της, όπως, εξάλλου, και το δικό της το παιδί» συμπληρώνει η «Τρουντ».

«Η αδερφή της μικρής Μαρίας θέλει να την πάρει» είναι, εξάλλου, ο τίτλος του δημοσιεύματος της «Μόνιτορ» για την επιθυμία της μεγαλύτερης αδερφής του «ξανθού αγγέλου» Κάτγια «να μεγαλώσει τη Μ��ρία, παρόλο έχει ήδη δύο παιδιά, έχει μείνει έγκυος στο τρίτο ενώ η οικογένεια της ζει σε μιζέρια», όπως αναφέρεται.