Η Ai Aoyama είναι σύμβουλος σεξ και σχέσεων και εργάζεται στο τριώροφο σπίτι της, σε ένα στενό δρόμο στην πόλη του Τόκιο. Το όνομά της σημαίνει «αγάπη» στα ιαπωνικά, και είναι κάτι σαν αναμνηστικό από τις προηγούμενες ημέρες της ως επαγγελματίας «σκλάβα του σεξ». Τότε, πριν από περίπου 15 χρόνια, ήταν η Βασίλισσα Ai, ή βασίλισσα «αγάπη», και έκανε «όλα τα συνηθισμένα πράγματα», όπως το να δένει τους πελάτες της με δερμάτινα λουριά ή να στάζει ζεστό κερί στις θηλές τους.

Σήμερα έχει αναλάβει μια μεγαλύτερη πρόκληση. Εργάζεται στο Τόκιο ως σύμβουλος σεξ και σχέσεων και επιχειρεί να θεραπεύσει αυτό που οι Γιαπωνέζοι αποκαλούν «sekkusu shinai shokogun», αλλιώς το «σύνδρομο της αγαμίας». Η ίδια δέχεται άνδρες και γυναίκες σε ένα δωμάτιο χαλάρωσης και με τεχνικές που αποκλείουν αυστηρά τη σεξουαλική επαφή, τους καθοδηγεί σε έναν δρόμο επανασύνδεσης με το άλλο φύλο, με το σώμα, το σεξ, την ηδονή. «Άνδρες και γυναίκες δεν βρίσκουν πια νόημα στην αγάπη. Οι σχέσεις έχουν γίνει πολύ δύσκολες», εξηγεί η ίδια στην «Guadian».

OXI ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ. Εκατομμύρια νέοι Γιαπωνέζοι δεν παντρεύονται, δεν κάνουν σχέσεις, δεν ενδιαφέρονται καν για το σεξ. Σύμφωνα με έρευνα του JFPA το 2011, το 45% των γυναικών ανάμεσα στις ηλικίες 16-24 απέχει από το σεξ - πολλές από αυτές το περιφρονούν. Αδιάφορο δηλώνει και το ένα τρίτο των ανδρών. Η ίδια έρευνα κατέδειξε ότι το 49% των ανύπαντρων γυναικών και το 61% των ανύπαντρων ανδρών, ηλικίας 18-34, δεν έχουν κανένα ρομαντικό ή σεξουαλικό δεσμό. Για την κυβέρνηση αυτό σημαίνει συρρίκνωση του πληθυσμού. Για την Αογιάμα αυτό σημαίνει σωματική και ψυχική αποσύνδεση των ανθρώπων. Τα δύο φύλα δεν μοιράζονται πια κοινούς στόχους, δεν καταφέρνουν να επικοινωνήσουν, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε ένα αδιέξοδο που τα αποξενώνει από τις ίδιες τις εγγενείς επιθυμίες τους.

ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΑΕΙ. Η αποχή από το σεξ είναι μέρος ενός μεγαλύτερου κοινωνικού προβλήματος της Ιαπωνίας. Η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου βρίσκεται σε μια οικονομική στασιμότητα την τελευταία εικοσαετία και είναι η πιο χρεωμένη χώρα στον κόσμο. Παράλληλα ο πληθυσμός της - 126 εκατ. - συρρικνώνεται με τρομακτικούς ρυθμούς και, σύμφωνα με προβλέψεις, αναμένεται να μειωθεί κατά 1/3 μέχρι το 2060.