​Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, που βρέθηκε σε καταυλισμό στα Φάρσαλα την προηγούμενη εβδομάδα. Στα χέρια των βουλγαρικών αρχών βρίσκεται ένα ζευγάρι Ρομά που παραδέχθηκε ότι το 2009 άφησε στη χώρα μας ένα από τα παιδιά της, ενώ την ίδια ώρα οι φερόμενοι γονείς του κατάξανθου κοριτσιού έχουν κριθεί προφυλακιστέοι!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σάσα Ρούσεβα και ο άνδρας της Ατανά Ρούσεφ ανακρίθηκαν από τους αστυνομικούς στην πόλη Γκούρκοβο της Βουλγαρία��, ενώ η Βουλγάρα που υποστηρίζει πως είναι η βιολογική μητέρα της Μαρίας έδωσε δείγμα DNA, το οποίο θα συγκριθεί με αυτό της Μαρίας, έτσι ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Η ίδια η γυναίκα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, παραδέχθηκε ότι έχει δώσει ένα κοριτσάκι της στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιη πως αυτό είναι η μικρή Μαρία. «Δεν ξέρω αν είναι δική μας», είπε χαρακτηριστικά η Βουλγάρα Ρομά, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν έχει πάρει χρήματα.

«Η κόρη μου είχε φύγει για να παντρευτεί και τα παιδιά είχαν μείνει στον δρόμο χωρίς κανέναν να τα προσέχει. Τότε η γυναίκα μου είπε “δώστην μου, θα την φροντίζω εγώ. Μπορείς να έρθεις να την πάρεις όποτε θέλεις”. Αλλά γέννησα άλλα δύο παιδιά και δεν πήγα. Δεν πήρα λεφτά» πρόσθεσε η Σάσα Ρούσεβα, με το μεγαλύτερο παιδί της αλλά και τους γείτονες της ωστόσο να υποστηρίζουν πως οι Βούλγαροι Ρομά πήραν 250 ευρώ για να δώσουν την μικρή Μαρία.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως κατά την ανάκρισή της - σύμφωνα με όσα δήλωσε Βούλγαρος αξιωματούχος – η Σάσα Ρούσεβα αναγνώρισε τους δήθεν γονείς της Μαρίας και φέρεται να έχει μετανιώσει για την πράξη της. Επίσης και η κόρη της ��ίπε ότι αναγνώρισε την Μαρία από την τηλεόραση, τονίζοντας ότι είναι αδερφή της και ότι ζει στην Ελλάδα.

Όπως αναλυτικά γράψαμε χθες στο star.gr, το ζευγάρι ζει μαζί με τα άλλα δέκα παιδιά του σε καταυλισμό και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πολλά από αυτά είναι ανοικτόχρωμα και ξανθά.

Η άκρη του νήματος για την αποκάλυψη της ταυτότητας της βιολογικής μητέρας βρέθηκε χάρη στην μαρτυρία ενός συγγενούς της οικογένειας των Ρομά για την ημερομηνία γέννησης του μικρού κοριτσιού, ενώ το δημοσίευμα της Βουλγαρικής εφημερίδας "Trud" πως η Σάσα και ο Ατανάς Ρουσεφ εντοπίστηκαν σε ένα γκέτο των Ρομά στο Νικολάεβο της κεντρικής Βουλγαρίας ά��οιξε το δρόμο στις αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η Σάσκα Ρούσεβα το 2009 βρέθηκε στην Ελλάδα και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι στο νοσοκομείο της Λαμίας, από όπου και έφυγε κρυφά, αφού δεν είχε χρήματα για να πληρώσει την γέννα. Το Lamiastar δημοσίευσε ληξιαρχική πράξη γέννησης ενός κοριτσιού, στην οποία η μητέρα είναι η Σάσα Ρούσεβα. Το παιδί αναγράφεται ότι γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 2009.

maria (2).jpg

Την ίδια στιγμή, οι εισαγγελικές αρχές της Βουλγαρίας έχουν διατάξει προανάκριση για συμμετοχή της φερόμενης ως μητέρας της μικρής Μαρίας σε εμπορία βρεφών. Για την υπόθεση έχουν ήδη καταθέσει μάρτυρες ενώ η εισαγγελία διεξάγει έρευνες αναφορικά με τα ταξίδια της στην Ελλάδα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η αλήθεια είναι πάντως.... πως βλέποντας τα μικρότερα παιδιά της Σάσας και του Ατανά, παρατηρεί αρκετές ομοιότητες με την Μαρία! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και οι βιολογικοί της γονείς, η εξέταση του DNA είναι αυτή που θα αποκαλύψει την αλήθεια .....