Προσωρινά κρατούμενος και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του 43χρονου επιχειρηματία , συνιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη με έκρηξη χειροβομβίδας μέσα σε συσκευασία δώρου, κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στ��ν 10 ειδική ανακρίτρια Αθηνών κα Ευαγγέλου, ο ήδη προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας για την υπόθεση της Proton Bank, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ο επιχειρηματίας που απολογήθηκε στο ψυχιατρείο κρατουμένων οπου κρατείται λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αρν.ήθηκε την κατηγορία αλλά όπως φαίνεται δεν έπεισε τους δικαστές.

Η υπόθεση που παραπέμπει σε πρακτικές μαφίας, όπως λένε οι διωκτικές αρχές, έχει στοιχεία έντονης προσωπικής διένεξης και ο γνωστός επιχειρηματίας που κρατείται από τον περασμένο Δεκέμβριο, για τις επισφαλείς δανειοδοτήσεις της τράπεζας PROTON , ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρίες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του, αντιμετωπίζει την κατηγορία πώς έδωσε την εντολή να εκτελεστεί «ένα συμβόλαιο θανάτου».

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ

Σύμφωνα με την αστυνομία ο επιχειρηματίας εδωσε εντολή για ένα «συμβόλαιο θανάτου» κατά 43χρονου επιχειρηματία, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά τον Ιούνιο του 2012 στη Βουλιαγμένη, όταν εξεράγη στα χέρια του ένα δέμα περιτυλιγμένο σε συσκευασία δώρου, το οποίο συνόδευε μια γλάστρα που του είχε αποσταλεί
Στην υπόθεση εμπλέκονται ως δράστες, με διαφορετικούς «ρόλους», συνολικά επτά άτομα. Εκτός από τον Λαυρεντιάδη, πρόκειται για ένα 44χρονο πυροσβέστη, τέσσερις άνδρες ηλικίας 49, 46, 42 και 27 ετών, καθώς και μία 27χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα, ανέθεσε στον 49χρονο να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου», το οποίο καθορίστηκε στα 50.000 ευρώ, και ο τελευταίος με τη σειρά του, από τον Μάιο του 2012, αναζητούσε άτομο για να δολοφονήσει τον επιχειρηματία με πιστόλι.
Μετά από μεσολάβηση του 44χρονου πυροσβέστη, ανέθεσε στον 46χρονο να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» και του υποσχέθηκε το ποσό των 25.000 ευρώ, ως προκαταβολή.

Ωστόσο, ο 46χρονος υπαναχώρησε, επειδή δεν του δόθηκε το συμφωνημένο ποσό.
Τελικά, την «αποστολή» ανέλαβε να εκτελέσει ο 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 27 ετών, με το αποτέλεσμα να είναι ο σοβαρός τραυματισμός του 43χρονου επιχειρηματία.