​Οι Γιατροί του Κόσμου καταγγέλλουν αστυνομική εισβολή στο κεντρικό φαρμακείο της οργάνωσης. Λίγες ώρες μετά την έφοδο της Δίωξης Ναρκωτικών στο Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, αστυνομικοί και υπάλληλοι του ΕΟΦ έκαναν έρευνα και στο φαρμακείο των Γιατρών του Κόσμου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης Νικήτα Κανάκη «μετά από "καταγγελία" που δεν μας ανακοινώνεται, για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών φαρμάκων, η Δίωξη Ναρκωτικών βρίσκεται στο κτήριο των Γιατρών του Κόσμου και το κεντρικό φαρμακείο μας».

Η ανακοίνωση των ΓτΚ

''Όπως βεβαίως ήταν αναμενόμενο ο έλεγχος δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, μιας και οι Γιατροί του Κόσμου ακολουθώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα που επιβάλλονται από την ελληνική πολιτεία, φυλάσουν και διαχειρίζονται τα ειδικά φάρμακα που είναι απαραίτητα για ψυχιατρικούς ασθενείς, αποκλεισμένους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Επισημαίνεται ότι προ μηνός έγινε παρόμοιος έλεγχος από το αρμόδιο τμήμα της περιφέρειας, κατά τον οποίο, επίσης διαπιστώθηκε ότι η λειτουργία του φαρμακείου ήταν καθόλα σωστή και νόμιμη.

Πραγματικά, προκαλούν εντύπωση οι έλεγχοι σαν αυτούς σε μια κρίσιμη στιγμή για την Υγεία στην χώρα μας, που στρέφονται σε ένα ιατρείο εδραιωμένο στην συνείδηση των Ελλήνων ως καταφύγιο φτωχών και ανασφάλιστων ανθρώπων.

Οι ΓτΚ επιφυλάσσονται να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να αποκαλυφθούν οι όποιοι συκοφάντες με μόνο σκοπό και κριτήριο την διαφύλαξη του κύρους της Οργάνωσης και την υπεράσπιση των ασθενών τους.''

Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν δωρεάν ιατρική φροντίδα, χωρίς καμία απολύτως διάκριση… όπου υπάρχουν άνθρωποι.