Πρώτη ανάρτηση: 24/10 2013 16:00​

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν την είδηση, όπως σας γράψαμε και νωρίτερα από το star.gr, ότι ένα ζευγάρι βουλγάρων Ρομά ανακρίθηκε σήμερα στην πόλη Γκούρκοβο από την αστυνομία της χώρας, η οποία υποψιάζεται πως πρόκειται για τους βιολογικούς γονείς της μικρής Μαρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα παιδιά του ζευγαριού, της Σάσας και του Ατανάς Ρούσεφ, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στο Νικολάεβο, όπου ζει η οικογένεια, ότι η μητέρα του αναγνώρισε την Μαρία βλέποντάς την στην τηλεόραση.

Image_2390396_407.jpg

Ο Ίσους, τον οποίο επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων, δήλωσε επίσης πως η μητέρα του είχε εγκαταλείψει την Μαρία επειδή δεν είχε χρήματα για να επιστρέψει.


Την ίδια ώρα και ο αδελφός του φερόμενου ως βιολογικού πατέρα της Μαρίας, του Ατάνας Ρούσεφ, Άνγκελ, επιβεβαίωσε ότι η μητέρα Σάσα είχε «εγκαταλείψει ένα παιδί στην Ελλάδα επειδή δεν είχε χρήματα ούτε χαρτιά ταυτότητας", ενώ οι γείτονες υποστήριξαν ότι η οικογένεια είχε πάει στην Ελλάδα.

article-2474887-18F3C07A00000578-266_964x374.jpg

Ορισμένοι μάλιστα υποστήριξαν πως η μητέρα πούλησε το παιδί της για 500 λέβα (250 ευρώ).

Όπως αναφέρουν βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, η οικογένεια έχει εφτά παιδιά και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Πολλές γυναίκες Ρομά υποβάλλονται σε τεστ DNA

Πάντως, δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία υποβλήθηκε σε τεστ DNA. Σύμφωνα με τις βουλγαρικές αρχές, πολλές γυναίκες δηλώνουν ότι το παιδί είναι δικό τους και ζητούν να υποβληθούν στην εξέταση.

Το θέμα της μικρής Μαρίας συζητήθηκε και στην συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια με τον Βούλγαρο ομόλογό του, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Ο κ. Γιόχτσεφ επιβεβαίωσε τον υπουργό ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί στις έρευνες, προκειμένου να βρεθούν οι βιολογικοί γονείς του παιδιού.