Αύριο Δευτέρα θα απολογηθούν στον ανακριτή οι δυο συλληφθέντες αθίγγανοι που εμφανιζόταν ως γονείς του μικρού κοριτσιού, της 4χρονης Μαρίας, ενώ μετά από εντολή του Εισαγγελέα, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του ζεύγους των αθίγγανων, καθώς εκτιμάται ότι η δημοσιοποίηση θα διευκολύνει τη διαδικασία αναγνώρισης.

Η αστυνομία στην Λάρισα αλλά και το Χαμόγελο του Παιδιού δέχονται πλήθος τηλεφωνημάτων από διεθνή ΜΜΕ και πολίτες που ενδιαφέρονται για το θέμα. Η ανταπόκριση έχει εκπλήξει και τους ίδιους τους αστυνομικούς.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές συνεχίζουν μεθοδικά τις έρευνες προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις, σε συνεργασία και με την Interpol και διεθνείς οργανισμούς, που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανηλίκων παιδιών, ενώ, μεταξύ των λοιπών, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εξακρίβωση της ταυτότητας του παιδιού, ως ξεχωριστή αξιολογήθηκε η περίπτωση ενός ζευγαριού από την Θεσσαλονίκη.

Ερευνώνται επίσης και πληροφορίες σχετικά με παρουσία του ζευγαριού μαζί με το ξανθό κορίτσι σε άλλες περιοχές της χώρας όπως στην Κρήτη και τη Φθιώτιδα.

Την ίδια ώρα η δικηγόρος των Ρομά, επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους πως η 4χρονη Μαρία κατέληξε στα χέρια των «γονιών» της στον καταυλισμό των Φαρσάλων επειδή η «αλλοδαπή» βιολογική της μητέρα δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει και αναζητούσε τρόπο να την «ξεφορτωθεί».

Όπως ισχυρίζεται η κ.Μαριέττα Παλάβρα η «μητέρα» του κοριτσιού αποφάσισε να μεγαλώσει την 4χρονη Μαρία καθότι τη «λυπήθηκε», και, όπως της εξήγησε, «εκεί που τάιζα πέντε στόματα αποφάσισα να ταΐζω έξι».