Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τον εντοπισμό του κατάξανθου αγγέλου σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα. Το αντρόγυνο που είχε το άτυχο κοριτσάκι στα χέρια του φαίνεται πως κρύβει από πίσω του μια ολόκληρη βιομηχανία παραγωγής άλλων 14 παιδιών για τα οποία εισέπραττε επιδόματα ύψους 2800 ευρώ, αλλά δεν έχουν εντοπιστεί, ενώ αποκαλύφθηκε ότι οι δύο τους εμφανίζονταν με πολλές ταυτότητες και διατηρούσαν τουλάχιστον τρεις οικογενειακές μερίδες, πράγμα που κάνει τις Αρχές να διερευνούν την ύπαρξη κυκλώματος με εμπλοκή κρατικών υπαλλήλων .

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, Βασίλης Χαλάτσης, οι δυο «γονείς» έχουν τρεις οικογενειακές μερίδες, η πρώτη με έξι παιδιά και η δεύτερη με τέσσερα για τη γυναίκα και η τρίτη μερίδα με τέσσερα παιδιά για τον άνδρα. Η φερόμενη δε ως «μητέρα» της ανήλικης με τα ξανθά μαλλιά και τα μπλε μάτια, φέρεται να έχει «γεννήσει» τρία παιδιά, σε τρείς μήνες!!!

Πλέον, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, ερευνούν πώς το ζευγάρι των τσιγγάνων είχε στην κατοχή του τόσα πιστοποιητικά γέννησης, ενώ ψάχνουν και τα υπόλοιπα 10 παιδιά που έχει δηλώσει το ζευγάρι, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση γενετικού υλικού.

Παράλληλα, έχει σταλεί επείγον σήμα στην Ιντερπόλ προκειμένου η έρευνα να επεκταθεί. Ήδη έχουν σταλεί τα στοιχεία του παιδιού και μέσω δημοτολογίων θα ψάξουν να βρουν τους βιολογικούς του γονείς της μικρής Μαρίας.

Όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε, καλείται να τηλεφωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Ξεκινούν έρευνες σε νοσοκομεία και ιδρύματα για εμπόριο παιδιών

Οι αστυνομικές αρχές σε μια προσπάθεια να βρουν την άκρη του νήματος και πιθανώς να εντοπίσουν και άλλες περιπτώσεις παιδιών που απομακρύνθηκαν από τους γονείς τους, ξεκινούν σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, ελέγχους σε νοσοκομεία και ιδρύματα.

Θα ερευνήσουν πιστοποιητικά και έγγραφα ώστε να διαπιστωθεί η εγκυρότητα τους ενώ οι ύποπτες υποθέσεις θα ελεγχθούν εξονυχιστικά. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείονται και εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις DNA.

Πάντως και στην υπόθεση της μικρής Μαρίας οι υγειονομικές αρχές θα έχουν κυρίαρχο ρόλο τόσο για τις συγκρίσεις των υπαρχόντων πιστοποιητικών όσο και για τη σύγκριση των ιατρικών αποτελεσμάτων και δεδομένων για να βρεθούν οι βιολογικοί γονείς. Εξάλλου στην περίπτωση αυτή θα γίνει εκτεταμένος έλεγχος DNA.

Δείτε επίσης: Κλάματα και κακό στον καταυλισμό -Τι λένε on camera η γιαγιά, ο θείος και οι αδερφές της Μαρίας

Πληροφορί��ς espresso, iatropedia