Ου μπλέξεις με την… γραφειοκρατία στην Ελλάδα!

Αυτό θα ευχόταν και ένα ζευγάρι αλλοδαπών που τα τελευταία είκοσι χρόνια ζει στην Πρέβεζα!

Η γυναίκα η οποία προσβλήθηκε από πολύ σοβαρή ασθένεια κι έχει οδηγηθεί σε καρδιακή ανεπάρκεια, για λόγους… τυπικούς και γραφειοκρατικούς διαπίστωσε ότι δεν είχε καμία πιθανότητα εισαγωγής στην κατάλληλη κλινική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύζυγός της έχει χάσει το δικαίωμα περίθαλψης για τον ίδιο και την οικογένειά του καθώς δεν κατάφερε να έχει ούτε ένα ένσημο!

Όταν η γυναίκα νοσηλεύτηκε την προηγούμενη φ��ρά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων υποχρεώθηκε ο σύζυγός της να πληρώσει… 2000 ευρώ!

Από τότε οι παλιοί του συνάδελφοι και φίλοι επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου. Συγκέντρωσαν χρήματα και κάλυψαν τα 57 ένσημα που χρειάζονται στο ΙΚΑ ώστε να εκδοθεί βιβλιάριο ασθενείας.

Όμως υπολόγισαν χωρίς την... γραφειοκρατία! Για να προχωρήσει το ΙΚΑ στην επανέκδοση βιβλιαρίου για κάποιον που έχει χάσει την ασφαλιστική του ικανότητα θα πρέπει να παρέλθει το διάστημα των δύο μηνών.

Η βαριά άρρωστη γυναίκα είχε απευθυνθεί αρχικά, το πρωί της Παρασκευής, στο νοσοκομείο της Πρέβεζας και στην συνέχεια λόγω της κρισιμότητας βρέθηκε για αρκετές ώρες στους διαδρόμους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στα Γιάννενα.

Η έλλειψη βιβλιαρίου από τη μία και το τυπικό ότι το Νοσοκομείο δεν εφημέρευε από την άλλη ήταν αρκετά για να μην γίνει η εισαγωγή.

Έτσι επέστρεψε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Και μετά από πολλές παρεμβάσεις και τη σχετική φασαρία το Πανεπιστ��μιακό Νοσοκομείο διέθεσε τελικά ασθενοφόρο καθώς αρχικά ζητούσε να μεταφερθεί με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Ελλάς το μεγαλείο σου!