«Η οικογένειά μας, η σύζυγός μου, οι γιοι μας, οι παππούδες του Ντουζόν όλοι έχουμε πονέσει πολύ για τα τελευταία πέντε χρόνια. Αυτό για εμάς είναι ο πιο έντονος πόνος. Χρειαζόμαστε να τελειώσει, χρειάζεται να συνεχίσουμε με τις ζωές μας. Κάθε φορά που ερχόμαστε για μια δίκη είναι οδυνηρό» λέει στην κάμερα του Star ο πατέρας του αδικοχαμένου Ντουζόν Ζάμιτ και ξεσπά σε λυγμούς.

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, oι μνήμες του τραγικού θανάτου του 20χρονου Αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ έξω από μπαρ της Μυκόνου, όπου παραθέριζε στις 28 Ιουλίου του 2008, ζωντάνεψαν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Σύρου, όπου εκδικάστηκε η έφεση που είχε κατατεθεί κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ο υπάλληλος του μπαρ Μάριος Αντωνόπουλος, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 22 έτη και έξι μήνες φυλάκιση για πρόκληση θανατηφόρων σωματικών βλαβών, καθώς και οι υπάλληλοι του κέντρου Γιώργος Χατζηιωάννου και Δημήτρης Βαρώνος, που είχαν καταδικαστεί σε 8 έτη και 3 μήνες ο ένας και σε 7,5 έτη ο άλλος, για άμεση συνέργεια.

Το βράδυ της Τρίτης, ύστερα από τρίωρη συνεδρίαση, το δικαστήριο μείωσε τις ποινές των τριών κατηγορουμένων προκαλώντας σοκ στην οικογένεια του αδικοχαμένου παλικαριού, που περίμενε δικαίωση.

Ο Μάριος Αντωνόπουλος, που εκτίει ήδη την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη, ο Γιώργος Χατζηιωάννου σε πέντε έτη και δύο μήνες, ενώ ο Δημήτρης Βαρώνος σε τέσσερα έτη και 11 μήνες.

Για τους δύο τελευταίους η ποινή μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη, έναντι 5 ευρώ την ημέρα, και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μόλις ενημερώθηκαν ότι οι κατηγορούμενοι έπεσαν στα μαλακά, οι γονείς του 20χρονου Αυστραλού που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους και κάνουν λόγο για δίκη-παρωδία καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα εκπροσώπησης από τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους.

«Αισθανόμαστε ότι μα ς αρνούνται τα δικαιώματά μας. Και θα εμφανιστούμε στον Άρειο Πάγο. Θα εξετάσουμε τα έγγραφα από τη Σύρο και θα ζητήσουμε αίτηση αναίρεσης της απόφασης για αυτό που έκαναν στην οικογένειά μας. Και θα εξετάσουμε τις επιλογές μας για να πάμε στο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο» λέει ο πατέρας του Ντουζόν.

Κάντε κλικ και δείτε περισσότερα στο βίντεο από την εκπομπή «Μίλα»