​''Οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στο εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν μπορεί να αφορά την επερχόμενη αναμέτρηση, αλλά, το νωρίτερο, την επόμενη'', τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας πως η αντίθετη εκδοχή δημιουργεί στους πολίτες εύλογη αμφιβολία και υπόνοιες για αθέμιτες σκοπιμότητες.

Ακόμα επαναλαμβάνει πως θα είναι ξανά υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας, σημειώνοντας πως η Αθήνα χρειάζεται μια ευρύτατη πολιτική και κοινωνική συμμαχία ελευθερίας, δημιουργίας, ανεκτικότητας, αλληλεγγύης και ανάπτυξης.

Σε ερώτηση αν «ο κ��νδυνος της Χρυσής Αυγής φέρνει σκλήρυνση της ατζέντας των εκλογών» για το Δήμο, αφού αναφέρει πως «δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε σε εκλογική αναμέτρηση τη Χρυσή Αυγή», προσθέτει:

«Ούτε τότε ενδώσαμε, ούτε και τώρα θα παρασυρθούμε από την υποτιθέμενη ατζέντα της. Αν η Χρυσή Αυγή είχε ατζέντα, θα είχε στοιχειώδη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν εξαιρέσει κανείς το σόου των ναζιστικών χαιρετισμών του πρώτου μήνα, έκτοτε – κατά τα τελευταία 2,5 χρόνια – η τύχη της αγνοείται».