Μια κατάθεση φωτιά ενός μαρτύρα στην αστυνομία ρίχνει φως για τα σημεία που έκαναν εκπαίδευση με αληθινά πυρά μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σε ανοικτό χώρο δίπλα από το σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι, αναφέρει ο μάρτυρας κλειδί, έκαναν εκπαίδευση σκοποβολής οι χρυσαυγίτες «ώστε να μην τραβήξουν οι δικοί μας πυροβολισμοί την προσοχή της Αστυνομίας».

Ο δημοσιογράφος του Star Βαγγέλης Γκούμας έκανε αυτοψία στον χώρο και μίλησε με ανθρώπους , επισκέπτες στο σκοπευτήριο του Χαϊδαρίου οι οποίοι λένε ξεκάθαρα ότι στο παρελθόν είχαν δει την εκπαίδευσή των μελών της Χρυσής Αυγής .

«Εδώ δίπλα πήγαιναν και έριχναν βολές. Είχαν κάνει δικό τους σκοπευτήριο» λέει επισκέπτης του σκοπευτηρίου του Χαϊδαρίου στην κάμερα του Star.

Το σκοπευτήριο Χαϊδαρίου είναι ξέφραγο αμπέλι. Αποτελείται από πέντε πεδία βολής και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται εύκολα ακόμη και αν δεν είσαι μέλος σκοπευτικού συλλόγου. Οι πυροβολισμοί με αληθινά πυρά των μελών των σκοπευτικών συλλόγων ήταν καμουφλάζ για τα πυρά των χρυσαυγιτων.

Εντωμεταξύ, δημοσιεύματα που θέλουν μέλη της Χρυσής Αυγής να εγγράφονται σε σκοπευτικούς συλλόγους επιβεβαιώνονται και από τα μέλη σκοπευτικών συλλόγων που απλά λένε ότι κανείς δεν μπορεί να ξ��ρει αν αυτός που εγγράφεται είναι μέλος ή όχι της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα η αστυνομία ερευνά σκοπευτικούς συλλόγους αλλά ακόμη και τα μέλη τους μεμονωμένα, προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι που θα τους οδηγήσει στα ετοιμοπόλεμα μέλη της Χρυσής Αυγής.