​Αυτός είναι ο μετανιωμένος ναζιστής Μπάιρον Γουίντνερ, που κάποτε το πρόσωπο αλλά και το σώμα του ήταν γεμάτο ναζιστικά τατουάζ και μόνο το μίσος εξέφραζαν!

Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα δεκάδες Χρυσαυγίτες πασχίζουν να αφαιρέσουν τα τατουάζ της ντροπής, το αμερικανικό δίκτυο MSNBC προέβαλε την συγκλονιστική ιστορία του Γουίντνερ σε ένα ντοκιμαντέρ, κάνοντάς την γνωστή σε όλο τον κόσμο.

nazi3_2.jpg
Κάποτε υπήρξε ρατσιστής και μέλος ομάδας νεοναζί. Όμως, μετά το γάμο του, το 2006 αποφάσισε να αφήσει πίσω το φασιστικό παρελθόν του και να απαλλαγεί από τα τατουάζ της ντροπής!

Στο ντοκιμαντέρ προβάλλεται βήμα βήμα η μεταμόρφωση του μετανιωμένου ναζιστή, που υπέμεινε πραγματικό μαρτύριο προκειμένου να καθαρίσει το πρόσωπο και το σώμα του από τα αμέτρητα τατουάζ!

Για να εξαφανιστούν από το πρόσωπό του χρειάστηκαν 25 εγχειρήσεις σε 16 μήνες!

«Έχω τη λέξη μίσος στα δάχτυλά μου. Ήμουν 15 χρόνων. Πίστευα πως είναι cool. Τα αρχικά S C είναι από μια νεαναζιστική οργάνωση, ήμουν ο ιδρυτής αυτού του κλαμπ. Έχω τη λέξη ''Chug Reich'' σε τατουάζ στην κοιλιά μου», λέει ο ίδιος στο ντοκιμαντέρ.

Ο Αμερικανός Μπάιρον Γουίντνερ υπήρξε γνωστός ως ένας από τους πιο βίαιους και ακραίους ναζιστές σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που δήλωνε περήφανος για τις ρατσιστικές του πεποιθήσεις.

Σήμερα είναι ένας νομοταγής πολίτης, ευτυχισμένος πατέρας, σύζυγος και ενεργό μέλος της κοινότητάς του. Όμως, κατά τη σκοτεινή περίοδο της ζωής του η σύζυγός του Τζούλι ζούσε με τον τρόμο και την απόγνωση.

nazi2_3.jpg

nazi4_3.jpg
«Όταν έκανε τα τατουάζ δεν πίστευε πως θα έκανε οικογένεια και ήρθε στο σπίτι μας, στη ζωή μας και έγινε πατέρας, έγινε σύζυγος», δήλωσε η γυναίκα του.

Όπως ο ίδιος περιγράφει, όταν συναντούσαν στο δρόμο τους έναν έγχρωμο άνθρωπο, χωρίς σκέψη και δισταγμό έβγαζαν τα όπλα τους και ξεκινούσαν την επίθεση!

«Όταν οι άνθρωποι πονούσαν εμείς διασκεδάζαμε», αναφέρει χαρακτηριστικά!

Ο Μπάιρον Γουίντνερ ήταν πρώην μέλος του εθνικιστικού κινήματος της Εθνικής Συμμαχίας (National Alliance) και ιδρυτής της συμμορίας σκίνχεντ, Vinlanders, μετά το γάμο του το 2006 όμως, αποφάσισε να βάλει τέλος στο ρατσιστικό παρελθόν του, να εγκατασταθεί σε μια φιλήσυχη γειτονιά και να στήσει το δικό της σπιτικό.

Τότε όμως συνάντησε πολλά προβλήματα. Η ομάδα στην οποία ήταν αρχηγός άρχισε να του κάνει απειλητικά τηλεφωνήματα και στο τέλος του είπαν: «ή την οικογένειά του ή εμείς». Φυσικά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του.

Για να ξεκινήσει τη νέα του ζωή δυσκολεύτηκε πολύ, διότι όπου και αν απευθύνθηκε ο 43χρονος για εργασία, έβρισκε κλειστές πόρτες.

b_19.jpg
Κανείς από τους υποψήφιους εργοδότες τους δεν έβλεπε μπροστά του έναν στοργικό πατέρα, αλλά έναν απειλητικό κακοποιό.

Το ζευγάρι αναζήτησε λύσεις στο διαδίκτυο για την αφαίρεση των τατουάζ ωστόσο η απομάκρυνσή τους από την περιοχή του προσώπου θεωρείται εξαιρετικά σπάνια και ελάχιστοι γιατροί θα αναλάμβαναν μια τέτοια περίπλοκη εγχείρηση.

Έτσι, ο Γουίντερ θεώρησε ότι θα έβρισκε τη λύτρωση μέσω σπιτικών συνταγών: «Ήμουν απόλυτα έτοιμος να περιλούσω το πρόσωπό μου με οξύ», εξομολογείται στο ντοκιμαντέρ του αμερικανικού δικτύου MSNBC.

Η σύζυγός του όντας σε απόγνωση, έκανε κάτι που κάποτε θεωρούσε αδιανόητο. Απευθύνθηκε σε έναν μαύρο άντρα που κατά το παρελθόν αποτελούσε τον νούμερο ένα εχθρό της: Τον Ντάριλ Λιμοντ Τζέκινς που ηγείται μιας αντιρατσιστικής ομάδας με έδρα τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Ο ακτιβιστής, ο οποίος θεωρείται μεγάλο «αγκάθι» για τους ναζιστές της «λευκής υπεροχής», θέλησε να βοηθήσει το ζευγάρι κοινοποιώντας το πρόβλημά τους στο διαδίκτυο.

«Δεν έχει σημασία ποιος ήταν κάποτε ή τι πίστευε στο παρελθόν», λέει ο Τζέκινς. «Έχω μπροστά μου μια σύζυγο και μια μητέρα που είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για την οικογένειά της».

Ο ακτιβιστής πρότεινε στον Γουίντνερ να επισκεφτεί έναν πρώην οπαδό του ναζισμού που είχε εγκαταλείψει περίφημα το κίνημα το 1996, και έκτοτε συμμετείχε σε αντιρατσιστικές οργανώσεις.

ΔΕΙΤΕ το συγκλονιστικό βίντεο…