Ραγίζει καρδιές η συγκλονιστική κατάθεση ψυχής της Χρύσας, της κοπέλας του Παύλου Φύσσα η οποία έλυσε τη σιωπή της και μίλησε για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του αδικοχαμένου ράπερ.

«Τον νιώθω μαζί μου. Είναι μαζί μου» λέει.


Για την Χρύσα όλα άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα, το μοιραίο βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, όταν ο Γ. Ρουπακιάς έμπηξε το μαχαίρι στην καρδιά του 34χρονου Παύλου.

«Πήγαμε να δούμε τον αγώνα και για κακή μας τύχη βρεθήκαμε σε μία κατάσταση που δημιουργήθηκε έτσι ξαφνικά. Από το πουθενά. Τίποτε δεν υπήρξε από αυτά που λένε για καυγά» αναφέρει.

Όλα έγιναν ξαφνικά. «Εκεί που τα χεις όλα, και έτοιμος να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, έρχεται κάποιος και στα αρπάζει. Πόσο εύκολα γίνεται το άσπρο μαύρο, από τη μια στιγμή στην άλλη»

Οι δυο τους γνωρίστηκαν «σε πρακτορείο με μοντέλα». «Πάντα γελάγαμε με αυτό. Διοργανωτής ο Παύλος για τα events και εγώ σχεδιάστρια στις επιδείξεις. Έγινε το meeting το τρομερό. Αλλά πάντα σε όλους λέγαμε αυτό. Σε πρακτορείο με μοντέλα» λέει χαμογελώντας και προσθέτει: «Μπαίνω μέσα με έναν άλλο συνάδελφο στο γραφείο. Ανοίγει ο Παύλος, με βλέπει, «παγώνει», και εγώ η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν “Ωχ”! Αυτό ήταν! Έρωτας με την πρώτη ματιά; Περίπου…»

Η Χρύσα μίλησε για τον αγαπημένο της Παύλο, στο σημείο όπου οι δύο τους συνήθιζαν να πηγαίνουν βόλτα. Εκεί υπάρχει ένας τοίχος με γκράφιτι όπου γράψει με μεγάλα γράμματα «ΖΗΣΕ». «Στους τοίχους ήθελε να βλέπει χρώμα. Δεν ήταν τυχαίο που βρεθήκαμε εδώ. Είναι περισσότερο εντολή παρά μήνυμα. Δεν έχεις επιλογές, απλά ζήσε! Μας άρεσε πολύ εδώ. Του άρεσε πολύ το παιχνίδι με τις σκιές. Από τον Πλάτωνα, από τη σπηλιά. Άμα το σκεφτείς είναι σαν να ζούμε και εμείς σε μια σπηλιά και να βλέπουμε τις σκιές μας. Όχι την πραγματική ζωή»

Ποιος ήταν όμως ο Παύλος Φύσσας; «Ένα ασυμβίβαστο αναρχικό μυαλό. Πρόσεξε, όχι αναρχικός! Δεν ήταν αναρχικός και δεν ανήκε σε αναρχικές ομάδες. Είχε αναρχικό μυαλό. Ένα ελεύθερο πνεύμα. Δεν πίστευε στις εξουσίες, πίστευε στον άνθρωπο, στην δημιουργικότητα, ειρηνιστής» λέει η Χρύσα.
«Είχε πρόβλημα με κάθε είδους ταμπέλα, και κάθε είδους καλούπι, είχε πρόβλημα σοβαρό, τον έπνιγε! Δεν εντασσόταν πουθενά. Είναι ελεύθερο πνεύμα, δεν ήταν! Ποτέ δεν ήταν σε καμία οργάνωση, η μόνη “οργάνωση” είναι η οικογένεια της ραπ. Τα αδέλφια του. Αν αυτό θες να το πεις οργάνωση» προσθέτει.

Καταλήγοντας έστειλε το δικό της μήνυμα: «Ήθελα να πω στον κόσμο, ότι η Ελλάδα κουράστηκε να έχει νεκρούς ήρωες. Ίσως αν σκεφτόμασταν όλοι λίγο σαν τον Παύλο να είχαμε μια Ελλάδα από ζωντανούς ήρωες»

Δείτε το σχετικό βίντεο...

Κάντε κλικ και δείτε επίησς το σχετικό θέμα: Μάνα Φύσσα: «Δο��οφόνοι του παιδιού μου είναι και αυτοί που πήγαν και τους ψήφισαν!»