Για όλους και για όλα μίλησε στους ανακριτές ο προστατευόμενος μάρτυρας Γ. Για τον οπλισμό που ισχυρίζεται ότι έχει η Χρυσή Αυγή, για την εκπαίδευση των ταγμάτων εφόδου, για τον ρόλο των βουλευτών και για τις επιθέσεις που χαρακτηρίζει δολοφονικές σε αλλοδαπούς.

«Τους μάθαιναν να σκοτώνουν»

Τα όσα φέρεται να ισχυρίστηκε στους ανακριτές ο προστατευόμενος μάρτυρας Γ μόνο φρίκη προκαλούν. Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει και την στρατιωτική ιεραρχία στην Χρυσή Αυγή.

Η ένταξή του έγινε ��ετά από σωρεία δοκιμασιών, ψυχικών και σωματικών. Οι σωματικές δοκιμασίες περιλάμβαναν βασανιστήρια, τα οποία αποκαλούσαν «σωματική βελτίωση».

Στις δοκιμασίες αυτές τους γρονθοκοπούσαν, τους χτύπαγαν με glop και τους μάθαιναν τακτικές επίθεσης, άμυνας και διάφορες μεθόδους διάπραξης εγκλημάτων (π.χ. πώς να ρίχνουν μαχαιριές με θανατηφόρο αποτέλεσμα, πως μπορούν να κάψουν ανθρώπους ζωντανούς με καπνογόνα.

Στην ένταξη του Τάγματος και αρχικά Λοχαγός του Τάγματος εκείνη την περίοδο βρισκόταν ο βουλευτής της Β' Περιφέρειας Αθηνών Γεώργιος Γερμενής. Ο συγκεκριμένος στη συνέχεια προήχθη σε Ταγματάρχη.

«Έκαναν σκοποβολή με κάθε τύπο όπλου»

Η εκπαίδευση περιλάμβανε και σκοποβολή. Ανάμεσά τους ήταν και ένας αστυνομικός.

Κάθε Σαββατοκύριακο έκαναν συντηρητικές εκπαιδεύσεις. Μία από αυτές ήταν εκπαίδευση σκοποβολής σε ανοιχτό χώρο δίπλα από το σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι, ώστε να μην τραβήξουν οι δικοί τους πυροβολισμοί την προσοχή της Αστυνομίας.

Στη βολή συμμετείχαν περίπου είκοσι άτομα, γυναίκες και άνδρες, εκ των οποίων ένας υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία.

Θυμάται ότι ο Αστυνομικός έφερε μαζί του πιστόλι τύπου Glock 9mm, με το οποίο έριξαν όλοι και επίσης εκπαιδεύτηκαν στη σκοποβολή με υποπολυβόλο τύπου Scorpion και ένα 45άρι πιστόλι, κλασικό και πιθανώς στρατιωτικού τύπου.

Μάλιστα για να μην κινούν υποψίες εκτιμάται ότι επέλεγαν και οργανωμένους σκοπευτικούς συλλόγους.

«Το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής»

Ο προστατευόμενος μάρτυρας φέρεται να υπέδειξε και τον χώρο που βρισκόταν το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής.

Α��ΑΚΡΙΤΗΣ: Τι ξέρει για την ύπαρξη όπλων στη Χρυσή Αυγή;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ Γ: Γνωρίζει ότι με εντολή του Πατέλη μετέφεραν κοντάρια, ασπίδες, πιστόλια, πιστόλια εκτόξευσης ναυτικών φωτοβολίδων, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες κ.ά. σε αποθήκη η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου, πίσω από τις αποθήκες της εταιρείας επίπλων… κοντά στην Αττική Οδό. Η αποθήκη ήταν περίπου 100-150 τ.μ. και τα κλειδιά της είχε ο Πατέλης.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έρευνες χωρίς όμως να εντοπίσουν κάτι.

«Ελέγχουν το παρελθόν των υποστηρικτών»

Για να γίνει κάποιος υποστηρικτής ισχυρίζεται ο μάρτυρας ελέγχεται το κομματικό του παρελθόν και υπάρχει ειδική ομάδα στα κεντρικά γραφεία που ελέγχει το προφίλ του ώστε να αποφύγουν άτομα από άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά και δημοσιογράφους που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την πραγματική δομή και τα όσα συμβαίνουν στη Χρυσής Αυγή.

Σε μια περίπτωση είχε πάει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, ο οποίος μετά από λίγες μέρες αποκαλύφθηκε από μέλη ότι στο παρελθόν ήταν υποστηρικτής του ΚΚΕ. Όπως έμαθε ο άνθρωπος αυτός ξυλοκοπήθηκε άγρια και χτυπήθηκε με glop πτυσσόμενου τύπου. Ο μετέπειτα βουλευτής Λαγός ήταν πάντα ενήμερος για τις επι��έσεις πέριξ των περιοχών του Πειραιά.

«Είχαν δολοφονικό σκοπό οι επιθέσεις στους μετανάστες»

Ο μάρτυρας Γ φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι σκοπός τους δεν ήταν να εκφοβίσουν αλλά να δολοφονήσουν τους μετανάστες.

Όλες οι επιθέσεις προς τους μετανάστες δεν είχαν σκοπό εκφοβιστικό, αλλά δολοφονικό, αφού πέταγαν αναμμένα καπνογόνα στο κρεβάτι τους την ώρα που κοιμόντουσαν, με κίνδυνο να σκοτωθούν, να τραυματιστούν βαριά ή να προκληθεί πυρκαγιά. Σε πολλές περιπτώσεις τους υποδείκνυαν σπίτια μεταναστών και τους έλεγαν να εκσφενδονίσουν από ασφαλή απόσταση ναυτικές φωτοβολίδες, γνωρίζοντας ότι από απόσταση 400 μέτρων φεύγουν ευθύβολα.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας μίλησε και για τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για τον ξυλοδαρμό των Αιγύπτιων ψαράδων.

Στην επίθεση που έγινε στους Αιγύπτιους στην Ιχθυόσκαλα τον Ιούνιο του 2012 την εντολή είχε δώσει ο «Τασάρας», του οποίου δεν γνωρίζει τα ακριβή στοιχεία και που έχει ένα τατουάζ με το Μαίανδρο ως περιβραχιόνιο. Μάλλον ο «Τασάρας» είχε κάποια θέση ευθύνης στον τομέα στο Πέραμα. Μετά το περιστατικό πήγε ο «Τασάρας» στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και είπε στον Πατέλη «τους γ…».

Ο μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ότι ακόμη και σήμερα πετάγεται από τον ύπνο του και αισθάνεται τύψεις όταν σκέφτεται τις εκφράσεις στα πρόσωπα των ανθρώπων που βασάνιζαν.