​Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας έγινε το πρωί της Δευτέρας στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Λιβάδι Ρόπα στην Κέρκυρα.

Σκοπός της αστυνομικής επιχείρησης ήταν η καταπολέμηση διαφόρων παραβατικών συμπεριφορών, έκνομων ενεργειών, την διατήρηση της νομιμότητας στην περιοχή του καταυλισμού, καθώς και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους των περιοχών που τον περιβάλουν.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 160 αστυνομικοί, 18 περιπολικά, 9 δίκυκλα, 3 λεωφορεία, δύο αστυνομικοί σκύλοι για τον εντοπισμό όπλων – εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών, ένας πυροτεχνουργός, ένα γερανοφόρο όχημα της τροχαίας καθώς και οι διμοιρίες υποστήριξης των Αστυνομικών Διευθύνσεων Κεφαλληνίας και Λευκάδας.

Κατά τους ελέγχους έγιναν 87 κατ’ οίκον έρευνες. Ελέγχθηκαν254 άτομα και 124 οχήματα Προσήχθησαν 27 άτομα.

Συνελήφθησαν συνολικά 4 άτομα για παράνομη οπλοκατοχή και κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Κατασχέθηκαν μία τηλεόραση , ένα κυνηγετικό όπλο, 15 μέτρα καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος της Δ.Ε.Η., διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές η νόμιμη κατοχή των οποίων ερευνάται, βεβαιώθηκαν: 66 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 19 παραβάσεις για ανασφάλιστα οχήματα, 15 για ΚΤΕΟ 19 λοιπές διοικητικές παραβάσεις και κατασχέθηκαν 13 ζεύγη πινακίδων αυτοκινήτων.