Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην Ελλάδα κρούει για άλλη μια φορά ο γνωστός φιλέλληνας, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

Ο Γάλλος συμπρόεδρος των Ευρωπαίων Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο Europel προειδοποιεί πως σε αντίθετη περίπτωση η μόνη προοπτική για την χώρα είναι ο φασισμός της Χρυσής Αυγής.

«Η Eλλάδα υποφέρει, η ελληνική κοινωνία υποφέρει. Οι άνεργοι έχουν φθάσει το 28% και οι φτωχοί τα 3,4 εκατομμύρια σε σύνολο 11 εκατομμύρια κατοίκων. Οι τραγικές συνέπειες της πολιτικής λιτότητας γίνονται καθημερινά όλο και πιο αισθητές, στην υγεία, στη στέγαση την παιδεία» δήλωσε μεταξύ άλλων και χαρακτήρισε «αναποτελεσματικά, άδικα και αθέμιτα τα μέτρα που επέβαλλε η Ευρώπη στην Ελλάδα».

Μιλώντας για την Χρυσή Αυγή είπε: «Η Χρυσή Αυγή σκοτώνει, η Χρυσή Αυγή δολοφονεί», είπε και πρόσθεσε πως «πρόκειται για ένα ρατσιστικό και αντισημιτικό κόμμα, που δίπλα του το ακροδεξιό γαλλικό Εθνικό Μέτωπο μοιάζε με ένα κεντρώο ή φιλελεύθερο κόμμα» και υπογράμμισε «Η ιστορία μας το έχει δείξει, ότι όταν μια χώρα υποφέρει, όταν δεν πηγαίνει καλά και οδηγείται στην κατάρρευση, τότε η χώρα μπορεί να κατρακυλήσει και να στραφεί προς την φρίκη. Θυμηθείτε τη Συμφωνία των Βερσαλιών, θυμηθείτε τη Γερμανία».

«Η Ευρώπη έχει την ευθύνη να προστατεύσει τους Ελληνες, διαφορετικά η προοπτική του φασισμού είναι μια πραγματική προοπτική για την Ελλάδα», κατέληξε.