Πρώτη ανάρτηση: 25/09/2013 16:12

Ο πρώτος μάρτυρας-«κλειδί» για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής που είναι πρώην μέλος της, ολοκλήρωσε πριν από λίγη ώρα την κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα έχει ζητήσει να τεθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων καθώς εξέφρασε φόβους για τη ζωή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε για συγκεκριμένα πρόσωπα, δράσεις αλλά και δομή της Χρυσής Αυγής ενώ είπε πράγματα και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Υπό άκρα μυστικότητα έφθασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και φέρεται να έδωσε σημαντικά στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής στις εισαγγελικές αρχές, με τις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε έρθει από χθες σε μια πρώτη επαφή.

Σημειώνεται ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας κατέθεσε παρουσία και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που θέλουν και δεύτερο μάρτυρα-«κλειδί», πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, να καταθέτει για την ίδια έρευνα.

ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΥΝΑΚΡΟΑΣΕΙΣ
Ήδη πάντως όπως φαίνεται έχει ενεργοποιηθεί και η ΕΥΠ ώστε να μπει στο παιχνίδι αφού οι αρχές επιθυμούν να αξιοποιήσουν ήδη καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχουν γίνει , «για λόγους εθνικής ασφαλείας», όπως έλεγε ανώτερη πηγή, ή ακόμα και σε άλλες περιπτώσεις εγκληματικών ενεργειών που γίνονταν νόμιμες συνακροάσεις. Δηλαδή προφανώς οι αρχές έχουν σχηματίσει ειδική ομάδα προκειμένω να αξιοποιήσει τυχόν καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών το περιεχόμενο των οποίων αφορά στις ερευνώμενες εγκληματικές δράσεις. Τα στοιχεία αυτά μπορούν συνδυαστικά να προσφέρουν πολλά στην έρευνα, αφού ακόμα και η ταυτοποίηση των προσώπων που συνομίλησαν με τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν αρκεί από μόνη της για στηρίξει απόδειξη εμπλοκής . Ενώ το περιεχόμενο των συνομιλιών μαζί με την θέση του κάθε εμπλεκόμενου που μπορεί να προκύψει από τις κεραίες κινητ��ς τηλεφωνίας, προφανώς θα φωτίσουν την υπόθεση.

ΑΥΡΙΟ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια του Πειραιά έχει καλέσει για κατάθεση την κοπέλα του Παύλου Φύσσα.


ΣΧΕΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΕΙΣ ;
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρχές αναζητούν στοιχεία προσώπων που ανήκουν στον κύκλο των «μπράβων» και υπό δικαστική προστασία θα μπορούσαν να καταθέσουν πως πληρώνονταν από μέλη ή υποστηριχτές της ΧΑ να συμμετέχουν σε επιθέσεις τέτοιου τύπου. Οι ερωτήσεις για αυτό το λόγο φέρονται να στρέφονται πολλές φορές σε τυχόν σχέσεις της Χρυσής Αυγής με κυκλώματος εκβιαστών.
Και οι δικαστικές αρχές του Πειραιά πάντως προχωρούν σε καταθέσεις μαρτύρων από το φονικό στο Κερατσίνι και το πρωί της Πέμπτης πιθανόν θα καταθέσει η φίλη του Παυλου Φύσσα που ήταν παρούσα στο περιστατικό.

ΜΑΡΤΥΡΕΣ
Από το πρωί έχουν εξεταστεί ως μάρτυρας από τον αντεισαγγελέα Βουρλιώτη, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλλης, ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και θύμα επίθεσης στο Πέραμα, Παύλος Πουλικόγιαννης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Νότης Μαριάς, ο δημοσιογράφος Δημ. Ψαράς και εκπρόσωποι Αιγυπτίων και Πακιστανών στην Ελλάδα.

Τέλος, να αναφερθεί ότι το πρώτο στοιχείο συμμετοχής φερομένων ως μελών ή υποστηριχτών της Χρυσής Αυγής σε περισσότερο από ένα χτυπήματα που αποδόθηκαν στον πολιτικό σχηματισμό, και το οποίο ουσιαστικά συνιστά την αρχική ένδειξη σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, υπάρχει πλέον στη δικογραφία που χειρίζεται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο που φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί δακτυλοσκοπικά από την επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα τα ξημερώματα της 13ης Σεπτεμβρίου και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχε και στην επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων νομίμων μεταναστών στην ιχθυόσκαλα, τον Ιούνιο του 2012. Για την επίθεση στο Πέραμα έχουν ταυτοποιηθεί από φωτογραφίες και άλλα τουλάχιστον τρία πρόσωπα που φέρονται να ανήκουν στον κύκλο υποστηρικτών ή μελών της Χ.Α .

Το στοιχείο αυτό πάντως κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό καθώς αποτελεί απτή ένδειξη συστασης εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα ο πρόεδρος του συνδικάτου μετάλλου Περάματος Σωτ. Πουλικόγιαννης, που ήταν παρών και δέχτηκε χτυπήματα στο Πέραμα, υποστήριξε πώς η επίθεση σε βάρος των μελών του ΚΚΕ είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από τρείς βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Μίχο, Παναγιώταρο, Λαγό) στις 8 Αυγούστου και μάλιστα όπως είπε, «υπάρχει και σχετικό βίντεο». Και το στοιχείο αυτό είναι αξιοποιήσιμο και μπορεί το βίντεο να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.