Μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα, με τη συμμετοχή κομμάτων και συνδικάτων.

Σημείο συνάντησης η Πλατεία Συντάγματος, και ώρα συνάντησης, 18:00 το απόγευμα.

Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο, διοργανώνεται από ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιείται από χθες στο Δημόσιο.

Παράλληλα, κάλεσμα συμμετοχής, έχουν απευθύνει ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Κοινό μήνυμα, είναι η υπεράσπιση της δημοκρατίας, και η μάχη κατά του ναζισμού, στη μνήμη της τραγικής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Σε ανακοίνωση της, η ΑΔΕΔΥ καλεί τ��υς πολίτες «να διατρανώσουν όλοι μαζί τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να καταδικάσουν τις ναζιστικές και εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής και να απαιτήσουν εδώ και τώρα όλες εκείνες τις αναγκαίες νομοθετικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της νεοναζιστικής βίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που διοργανώνει προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 17:30 ζητά «αυτή κινητοποίηση να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού». Και τονίζει πως «η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε μόνο στην καταδίκη του ειδεχθούς πολιτικού εγκλήματος. Εξίσου απαραίτητο είναι να διεκδικήσουμε μαχητικά το ξήλωμα του χρυσαυγίτικου μηχανισμού βίας και το κόψιμο της σύνδεσης του φασιστικού παρακράτους με τα σώματα ασφαλείας»..

Σε μαζική συμμετοχή, καλεί τους πολίτες και το ΠΑΣΟΚ:

«Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν από κοινού στον εκφασισμό της κοινωνίας».

Τέλος, η ΔΗΜΑΡ, απευθύνει έκκληση «σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον κόσμο της διανόησης, να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδήλωση και να πουν ένα ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής».