Παραλύει σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη το Δημόσιο στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας.

Οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν στις 10.30 στους δρόμους καθώς έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο των συνδικάτων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργία συμμετέχουν ακόμα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι δάσκαλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι εφοριακοί.

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύντα��μα

Σημειώνεται ότι κλειστός θα παραμείνει από τις 10:30 το πρωί ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα εξαιτίας της πορείας.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Έτσι, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο με προσωπικό ασφαλείας.

Συνεχίζονται οι επαρχίες καθηγητών μέσης εκπαίδευσης και διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ

Στο μεταξύ συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι 48ωρες απεργίες των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ νέα πενθήμερη απεργία πραγματοποιούν από την Δευτέρα οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Στους δρόμους και την Τετάρτη

«Λουκέτο» όμως μπαίνει και την Τετάρτη στο Δημόσιο καθώς διοργανώνεται πανελλήνιο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στις 13:00 στα Προπύλαια, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων κατά τη συνεδρίαση των γενικών συνελεύσεων των δασκάλων. Αυτές θα σταλούν στη συνέχεια στο δ.σ. της ΔΟΕ, ώστε να συνεκτιμηθούν και τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία και να συγκληθεί η ολομέλεια των προέδρων.

Επιπλέον, στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν αντιφασιστικό συλλαλητή��ιο στην πλατεία Συντάγματος.