Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε το πρωί ο Μάκης Ψωμιάδης για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 21,5 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, την περίο��ο που βρισκόταν στο «τιμόνι» της ΠΑΕ. Ωστόσο η αποχή των δικηγόρων έγινε η αιτία να διακοπεί η δίκη του για τις 25 Σεπτεμβρίου.

Λίγες ημέρες αργότερα πάντως περιμένει τον Big Mac ακόμη μία δίκη που αφορά σκέλος της μεγάλης δικογραφίας των στημένων αγώνων. Στις 23 Σεπτεμβρίου πρόκειται να δικαστεί μαζί με άλλα 11 άτομα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες.

Η υπόθεση διαχωρίστηκε πρόσφατα καθώς λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου στις 14-10 από τότε που εκδόθηκε από τα Σκόπια στη χώρα μας να λογοδοτήσει για τις αξιόποινες πράξεις οι οποίες του αποδίδονται για τους στημένους αγώνες την περίοδο 2008- 2011.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν κατά περίσταση οι 11 κατηγορούμενοι είναι συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, απάτη κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, σε δίκη παραπέμπονται εκτός από τον Μάκη Ψωμιάδη και οι Σταύρος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Θωμάς Μητρόπουλος, Γεώργιος Χριστοβασίλης, Ευάγγελος Αγγελής, Διονύσιος Κωτούλας, Περικλής Αμανατίδης, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.