​Πρώτη ανάρτηση: 17/09/2013 07:24

Στις 08:46 το πρωί της Τρίτης έγινε άλλος ένας σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αμφίκλεια. Η σεισμική δόνηση ταρακούνησε τους κατοίκους της Φθιώτιδας και ιδιαίτερα εκείνους που ζουν στην Λαμία, την Αταλάντη και την Ελάτεια.

images_watchit_gr.jpg
Ωστόσο, ανησυχία επικρατεί στο νομό Αττικής και Φθιώτιδας μετά από τη διπλή σεισμική δόνηση 4,6 και 5,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε την Δευτέρα κοντά στην περιοχή Ελάτεια της Φθιώτιδας στις 17:42 και ο δεύτερος λίγα λεπτά μετά, ο οποίος έγινε αισθητός μέχρι και την Αθήνα.

Πανικό και νέες ζημιές άφησε πίσω του το διπλό χτύπημα του εγκέλαδου με επίκεντρο την περιοχή της Αμφίκλειας.

Οι κάτοικοι των δήμων Αμφίκλειας-Ελάτειας και Καμένων Βούρλων αναστατώθηκαν και πανικοβλήθηκαν καθώς σχεδόν καθημερινά, από τις 7 Αυγούστου χορεύουν στους ρυθμούς των ρίχτερ.

12826_9ee7167b205eeb7bcac7ad4eddfeb15e_m.jpg
Οι δήμαρχοι των δύο περιοχών μετέφεραν τον προβληματισμό των κατοίκων για την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας και εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους προχωρά η καταγραφή των ζημιών και η αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων.

drimaia666.jpg
Ο καθηγητής Γεωλογίας, κύριος Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, «Live U» και είπε ότι από το βράδυ της Δευτέρας είναι στην περιοχή της Φθιώτιδας.

«Είναι μια δραστηριότητα, η οποία είναι συνέχεια του μεγάλου σεισμού που έγινε στις 7 Αυγούστου. Είναι μια παρατεταμένη δραστηριότητα, την οποία παρακολουθούμε από πολύ κοντά. Χθες το βράδυ ήμασταν στο Ρεγγίνη και καθησυχάσαμε τους ��ατοίκους. Ωστόσο, προκλήθηκαν καινούργιες ζημιές σε σπίτια», είπε.

Μάλιστα τόνισε ακόμα ότι προέτρεψε κάποιους κατοίκους να κοιμηθούν αλλού μετά τις καινούργιες ρωγμές στα σπίτια τους. Συγκεκριμένα περίπου 60 σπίτια εκκενώθηκαν.

Να σημειωθεί ότι από τις 7 Αυγούστου μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί 1.200 δονήσεις!

Ωστόσο, στο τέλος ο κύριος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός αφού είπε ότι: «δεν ανησυχούμε ότι θα γίνει μεγαλύτερος σεισμός, διότι τα ρήγματα είναι μικρά. Η περιοχή σιγά σιγά θα επανέλθει στ��ν ηρεμία της!»