Στους δώδεκα ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών, έπειτα από το μακελειό που σημειώθηκε σε ναυτική βάση στην Ουάσινγκτον.

makeleio1.jpg
Παράλληλα, άλλα 15 άτομα είναι σοβαρά τραυματισμένα από τους μαζικούς πυροβολισμούς, που σκόρπισαν τον τρόμο, στις 08:20 το πρωί της Δευτέρας.

makeleio2.jpg
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει η Αστυνομία, ο ένας δράστης του μακελειού ο οποίος και έπεσε νεκρός, ήταν ένας 34χρονος Αφροαμερικανός, ονόματι Aaron Alexis.

alexis.jpgmakeleio3.jpg
Ωστόσο, φοβούνται πως ο Alexis δεν ήταν μόνος του, και πως υπάρχει τουλάχιστον άλλος ένας έγχρωμος δράστης, γύρω στα 40-50, ο οποίος φορούσε στρατιωτική στολή ώστε να περάσει απαρατήρητος και να μην κινήσει τις υποψίες.

makeleio4.jpg
Η αστυνομία μετά το μακελειό, χτενίζει την περιοχή προκειμένου να βρεθεί ο δεύτερος δράστης, ενώ παράλληλα προειδοποιούν τους 3.000 εργαζόμενους της ναυτικής βάσης, να παραμείνουν σε ασφαλές μέρος, μιας και ο δεύτερος δράστης καταζητείται.

makeleio5.jpg
Την οργή και τον προβληματισμό του για το μακελειό, εξέφρασε και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε πως «ε��μαστε αντιμέτωποι με άλλο ένα περιστατικό μαζικών πυροβολισμών» υποσχόμενος να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, τονίζοντας παράλληλα πως η επίθεση είχε στόχο το προσωπικό της βάσης -στρατιώτες και πολίτες.