Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε το μνημόσυνο των θυμάτων της Πηγάδας, σε μια κομματική "φιέστα" πραγματοποιώντας παράλληλα επίδειξη δύναμης κάτι που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις κυρίως στους συγγενείς των θυμάτων καθώς και στους τοπικούς άρχοντες του Μελιγαλά Μεσσηνίας, ο οποίοι και αποχώρησαν μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε με το Δήμαρχο Φίλλιπο Μπάμη!

Δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξε ένταση μεταξύ των παρευρισκόμενων στην σημερινή εκδήλωση για το μνημόσυνο των θυμάτων της Πηγάδας.

Σαν σήμερα έγινε η ''Μάχη του Μελιγαλά'' το 1944.

SAM_2608.jpg

Αποκορύφωμα ήταν η επίθεση στο Δήμαρχο του Μελιγαλά την ώρα που αυτός ήταν στο βήμα από το Βουλευτή Ηλία Παναγίωταρο, ο οποίος χαρακτηρίζοντας το Δήμαρχο ''καραγκιόζη'', άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει από το βήμα και την εκδήλωση.

SAM_0267_0.jpg
Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει και η επιτροπή των θυμάτων του Μελιγαλά και τη συνέχεια της εκδήλωσης να αναλάβει εξ ολοκλήρου η Χρυσή Αυγή.

Νωρίτερα μικροεπεισόδιο σημειώθηκε και με μέλη της νεολαίας του ΛΑ.ΟΣ, όταν χρυσαυγίτες προπηλάκισαν και χτύπησαν έναν εξ αυτών, ζητώντας τους παράλληλα να αποχωρήσουν από το μνημόσυνο.