Πτώματα τυλιγμένα σε κουβέρτες. Παιδιά και ενήλικες ταράζονται από τους σπασμούς και βγάζουν αφρούς από το στόμα... Αυτές είναι μερικές μόνο από τις εικόνες από την επίθεση με χημικά στη Συρία, που έρχονται στη δημοσιότητα την ώρα που η διεθνής κοινότητα έχει πάρει «φωτιά» για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης.

Η αμερικανική κυβέρνηση δημοσιοποίησε 13 βίντεο που φέρεται να δείχνουν θύματα της επίθεσης με χημικά στη Δαμασκό στις 21 Αυγούστου και παρουσιάστηκαν σε επιλεγμένη ομάδα γερουσιαστών, ως πειστήρια για την ανάγκη ανάληψης στρατιωτικής δράσης.

Αν και τα βίντεο δεν υποδεικνύουν ποιός εξαπέλυσε την επίθεση, θα μπορούσαν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια της κυβέρνησης Ομπάμα να πείσει το Κογκρέσο και το αμερικανικό κοινό.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, αρνήθηκε τη χρήση χημικών κατά του λαού του, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι θα υπάρξει απάντηση από τους συμμάχους του στο ενδεχόμενο επίθεσης κατά της Συρίας.

Η διεθνής κοινότητα έχει πάρει «φωτιά» για τυχόν στρατιωτική επέμβαση, με τις πληροφορίες να λένε πως οι ΗΠΑ σχεδιάζουν μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων, διάρκειας τριών ημερών, σε 50 στόχους.