Να κηρυχθεί η περιοχή της Λειβαδιάς σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητάει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς για τις φωτιές, που σημειώθηκαν σε περιοχές των Δήμων Λιβαδειάς και Αράχωβας - Διστόμου – Αντίκυρας.

Σε ανακοίνωση του περιφερειάρχη, αναφέρεται: «Ο κ. Περγαντάς θεωρεί επιβεβλημένο, αφού οι καταστροφές και οι ζημιές είναι εκτεταμένες, και ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών & Μεταφορών να κηρυχθούν οι τοπικές κοινότητες Αγ. Βλασίου, Χαιρώνειας, Θουρίου, Λιβαδειάς και Τσουκαλάδων του Δήμου Λεβαδέων, καθώς και η Τοπική Κοινότητα Διστόμου ως πυρόπληκτες περιοχές και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αναφέρει ότι θα πρέπει να δοθούν οδηγίες στα Δασαρχεία, ώστε κατά τη διαδικασία κήρυξης των αναδασωτέων περιοχών, να εξαιρεθούν από αυτές «οι προϋπάρχοντες χώροι των σταβλικών εγκαταστάσεων που καταστράφηκαν, έτσι ώστε να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να δημιουργήσουν νέες» και ζήτησε από τα αρμ��δια υπουργεία να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.