Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους δυο μήνες μετά την τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα 2.200 σχολικών φυλάκων δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια για την αποκατάστασή τους.

«Η κυβέρνηση με τον τρόπο της στασιμότητας και της απραξίας ροκανίζει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας, με το πέρας του οποίου οι συνάδελφοι αντικρίζουν την έξοδο με δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των ιδίων και των οικογενειών τους. Με δεδομένο πως καμία ενέργεια για την αποκατάσταση των σχολικών φυλάκων και τη μετακίνησή τους στο πλαίσιο της δήθεν κινητικότητας δεν έχει γίνει και δεδομένου ότι δεν έγινε επίσης αποδεκτή η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ασφαλιστική αναγνώριση της πενταετούς εργασιακής εμπειρίας, σε συνδυασμό με τις διαρροές περί αποκατάστασης των δημοτικών αστυνομικών, με ταυτόχρονο υποβιβασμό των συναδέλφων από Π.Ε. και Τ.Ε. σε Δ.Ε. κατηγορία και με ηλικιακά κριτήρια, γίνεται εμφανές πως μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι οι απολύσεις και η μείωση του μισθολογικού κόστους», αναφέρει η ΠΟΕ –ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της.